Data publicării:

Galați: Zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp
Ghidul de finanțare din cadrul Programului de Tranziție Justă 2021-2027, destinat IMM-urilor din județul Galați a fost prezentat în cadrul Consiliului Județean, informează Costel Fotea, președintele PSD al instituției.

"La eveniment, alături de cei peste 60 de reprezentanți ai IMM-urilor gălățene, direct interesați de atragerea banilor europeni, au fost prezenți și secretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Andreea Anamaria Naggar, directorul Autorității de Management pentru Programul de Tranziție Justă, Alina Costăchescu, precum și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov.

În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre această oportunitate imensă de finanțare, despre proiectele și inițiativele menite să sprijine dezvoltarea sustenabilă și să asigure o tranziție justă către o economie verde.

De asemenea, un aspect foarte important este acela că urmează să fie lansate și alte apeluri în cadrul Programului de Tranziție Justă, iar pentru IMM-uri perioada de depunere a proiectelor este programată între 20 decembrie 2023, ora 11:00, și 20 martie 2024, ora 24:00.

Grupul teritorial constituit la nivelul județului Galați, coordonat de către Consiliul Județean, este cel care a lucrat intens, alături de mediul de afaceri din Galați și de alți parteneri sociali, la realizarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă și va avea un rol important în monitorizarea acestui mecanism de finanțare.

Județul Galați beneficiază în cadrul Programului de Tranziție Justă de o valoare de aproape 400 de milioane de euro, bani ce vor fi direcționați și mediului de afaceri gălățean", a precizat Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel