Galați: Secție nouă de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Noua secție de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase
Noua secție de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase
Am reușit să obținem bani europeni pentru o nouă investiție importantă pentru medicina gălățeană, mai ales în acest context pandemic, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Este vorba despre o secție modulară de ATI, care va fi realizată în curtea unității medicale, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de aproximativ 11 milioane de lei.

Astfel, la Spitalul de Boli Infecțioase va fi amenajată de la zero o secție exterioară de terapie intensivă, care va fi dotată cu toate echipamentele medicale necesare.

Noua secție ATI va avea 10 paturi, inclusiv rezerve de tip izolator, iar pentru amenajarea ei vor fi folosite nu mai puțin de 35 de containere medicale. În această secție de terapie intensivă vor putea fi tratați pacienți confirmați cu COVID-19.

Proiectul prevede și achiziționarea a zeci de echipamente medicale specifice unei secții de terapie intensivă (ventilatoare, injectomate, EKG-uri, echipamente ASTRUP, aparate de epurare extrarenal și hemofiltrare, defibrilatoare, truse laringoscop etc).

Vezi și: Costel Fotea: La Galați, primul centru de tratare a sclerozei multiple din regiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel