Galați: Se așteaptă aprobarea finanțării europene pentru construirea noului spital
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Viitorul spital  va fi construită de la zero, în curtea Spitalului Județean de Urgență. Investiția este estimată la aproape 950 de milioane de lei. 

Până la aprobarea finanțării, Consiliul Județean #Galați a încheiat și licitația pentru desemnarea constructorului. Procedura s-a realizat cu clauză suspensivă astfel încât, în momentul în care se semnează contractul de #finanțare, să poată fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

"Investiția se va realiza cu fonduri europene. Am depus toată documentația necesară pentru a obține finanțare europeană și așteptăm semnarea contractului. Vorbim de o investiție de aproape 200 milioane de euro, cea mai mare din istoria sănătății gălățene", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, pentru Pro Lider FM.

Noul spital va avea:

- 375 paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă;

- 61 de paturi ATI;

- 20 de săli de operație;

- o suprafață desfășurată totală de peste 96.000 metri pătrați.

În noul spital vor exista: Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină și multe alte spații tehnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel