Galați: Prima navă cu cereale din Ucraina a plecat spre Grecia
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Marți dimineață, din Portul Galați a plecat spre Grecia prima navă încărcată cu grâu venit din Ucraina.

Marți dimineața  a plecat din Portul Galați, cu destinația Grecia, prima navă  încărcată cu 4200 de tone de grâu aduse din Ucraina pe, calea ferată cu ecartament larg, inclusiv pe porțiunea de aproape 4 kilometri reabilitată în această vară, care permite trenurilor să ajungă direct în port, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Sunt deja aproape 90 de vagoane care au fost aduse în ultima lună la silozul din Portul Galați, folosind această linie ferată.Mai mult, specialiștii estimează că, în ritmul actual, tot în luna septembrie va pleca și cea de-a doua navă, în condițiile în care exportatorii din Ucraina au deja încheiate contracte cu operatorul portuar.

Pas cu pas, Portul Galați devine un jucător important pe piața transportului de mărfuri, odată cu refacerea legăturilor feroviare, fiind o alternativă viabilă pentru exportatori, potrivit liderului Consiliului Județean.

Vezi și: La Galați, asocieri de firme în cursa pentru realizarea  studiului de fezabilitate pentru construirea aeroportului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel