Data publicării:

Galați: Centru "Respiro" pentru persoanele adulte cu handicap grav

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Persoanele cu handicap au parte de asistenţă medicală, consiliere psihologică și programe de recuperare medicală
Persoanele cu handicap au parte de asistenţă medicală, consiliere psihologică și programe de recuperare medicală
La Galați  se va deschide un centru "Respiro", pentru adulții cu handicap grav care să fie cazați și îngrijiți o perioadă de timp, atunci când aparținătorii acestora au diverse probleme medicale, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"Un spațiu ca acasă, în care să facem tot ceea ce putem să mai alinăm din suferință, în care să le oferim celor de acolo atenția, mângâierea și grija de care au nevoie.

Aceasta a fost deviza de la care am plecat în amenajarea pentru prima oară în județul nostru a unui centru “Respiro”.

Ne-am dorit să realizăm un spațiu familial, în care adulții cu handicap grav să fie cazați și îngrijiți o perioadă de timp, atunci când aparținătorii acestora au diverse probleme medicale, personale sau au nevoie de o perioadă de odihnă și răgaz.

Astfel, familiile beneficiarilor vor ști că cei pe care îi iubesc și pentru care fac atât de multe sacrificii sunt bine îngrijiți, nu sunt singuri, au parte de asistenţă medicală, consiliere psihologică și programe de recuperare medicală.

Spațiul a fost deja amenajat și mobilat, astfel că în perioada următoare pot fi realizate ultimele amenajări interioare și poate demara partea de obținere a tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.

Investiția este de peste 600 de mii de lei, cu finanțare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi", precizează Costel Fotea, președintele  CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel