Gălăţenii certați cu bunul simţ, dezastru în autobuze. Gunoi, banchete distruse şi excremente
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Reprezentanții companiei de transport în comun din Galați sunt revoltați de lipsa de bun simț a cetățenilor.

Gălăţenii certați cu bunul simţ fac prăpăd în autobuzele şi troleibuzele din oraş. La ieşirea din tură, angajații companiei de transport public găsesc în maşini tot felul de gunoaie, scaune distruse şi chiar excremente, scrie Mediafax. 

În plină epidemie de COVID-19, angajaţii societăţii Transurb Galaţi se confruntă cu o mare problemă: lipsa de bun simţ al unor călători. Nu sunt foarte mulţi în această situaţie, însă urmările se văd, susţine conducerea companiei gălăţene. În fiecare zi, autobuzele şi troleibuzele sunt dezinfectate şi curăţate, dar în interior, cei care fac curăţenie, găsesc numeroase resturi şi distrugeri.

Ce spun reprezentanții companiei de transport 

„Unii mănâncă seminţe, alţii distrug banchetele. Sunt călători care nu poartă mască, sunt şi oameni care merg cu picioarele pe banchete. Mesajul nostru pentru gălăţeni este acesta: noi vrem să fie bine pentru voi, dar trebuie să vreţi şi voi. Bineînţeles, nu sunt foarte mulţi cei care distrug, murdăresc şi au un comportament antisocial în mijloacele de transport în comun. Totuşi, tocmai aceştia ies în evidenţă şi noi încercăm să reparăm ce strică ei, astfel încât să nu sufere calătorii noştri. Şi mai este un lucru foarte important de spus: salariaţii noştri trebuie să fie şi ei protejaţi”, a declarat pentru Mediafax directorul Transurb, Mihai Cadinoiu.

Unul dintre cele mai neplăcute incidente a fost într-o seară când în autobuz au fost descoperite excremente.

„Toată lumea spunea că miroase urât în autobuz. Era seară deja, am retras maşina de pe traseu şi angajaţii Transurb au descoperit excremente în interior. Cineva şi-a făcut nevoile în autobuz, în spatele ultimei banchete. Autobuzul a fost igienizat”, a mai spus Mihai Cadinoiu.

Se apelează tot la spiritul cetățenilor 

Conducerea companiei de transport le cere ajutorul gălăţenilor revoltaţi de faptele concetăţenilor lor, să anunţe incidentele, astfel încât persoanele vinovate să fie depistate rapid de autorităţi.

În ultimii ani, parcul auto al transportatorului public din oraşul Galaţi a fost modernizat în mare parte. Primăria, împreună cu societatea locală, a cumpărat zeci de minibuze, autobuze şi troleibuze noi şi moderne. De asemenea, sunt în proceduri de achiziţie 20 de autobuze hibrid şi 10 tramvaie noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel