Urmărește emisiunea live
Galactic, singura fabrică de ciocolată românească, la un pas de dispariție. Și-a cerut procedura de insolvență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Singura fabrică românescă de ciocolată, Galactic, care produce de 25 de ani, și-a cerut insolvența.

Administratorul Liviu Fagi a zis că decizia de a înainta cererea de punere a firmei sub protecție procedurii de insolvență, prin firma care o administrează, Food Land Galactic, a fost generată cu scopul de a reuși salvarea acesteia și de a proteja fabrica de dispariție.

“Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, a declarat administratorul Liviu Fagi, conform 2M News.

Galactic este singura fabrică de ciocolată cu acționariat românesc. În țară mai există o singură fabrică de ciocolată, Kandia Dulce de la Brașov, achiziționată în anul 2013 de Grupul Julius Meinl Group și controlată prin grupul KEX Confectionary, scrie sursa citată.

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente (printre care Galactic – distinsă cu medalia “Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România -, Spria – cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure -, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu), care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară. În perioada de vârf, fabrica Galactic din Maramureș producea 2.000 de tone de ciocolată pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel