"Gala Bute". Laura Codruța Kovesi (DNA) a reclamat-o pe procuroarea Alina Stoica la CSM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi
Procurorul general al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, că a reclamat-o la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe procurorarea Alina Stoica.

Procuroarea Alina Stoica a infirmat soluţia în dosarul Gala Bute. Întrebată dacă s-a luat vreo măsură împotriva Alinei Stoica, procurorul care a clasat în 2013 dosarul "Gala Bute", Laura Codruța Kovesi a spus că încă nu s-a stabilit nicio sancţiune și o decizie urmează să fie anunţată de CSM. 

"La momentul la care s-a dispus infirmarea în acest dosar, a fost sesizat CSM cu privire la doamna procuror. Soluția o aflați de la CSM, nu de la noi.", a declarat Laura Codruța Kovesi. 

CSM a fost sesizat în legătură cu acest caz în cursul anului 2013, iar în cursul anului trecut Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea. Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că "peste 310 milioane de euro aşteaptă să fie executate. Dacă ar intra în bugetul statului, cu aceşti bani s-ar putea dubla salariile medicilor". 

SRI, răspuns oficial despre cele 50 de dosare pe care le-ar fi luat Traian Băsescu de la Cotroceni

Alina Stoica a plecat la cerere din DNA, în 2 decembrie 2013, în ziua în care Mariana Alexandru a evaluat că ancheta în Gala Bute se rezumă la un cerc restrâns de făptuitori. A facut o cerere de transfer la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Biroul de informare publică și relații cu presa. Cererea i-a fost aprobată și transferul a devenit efectiv în 18 decembrie 2013. În aceeași zi a fost detașată în structura centrală a DIICOT, pentru șase luni. În 4 iunie, a mers la un interviu la Secția de procurori a CSM, pentru a fi admisă în DIICOT. A fost admisă pe locul 11, potrivit Jurnalul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel