Gafă la TV, care i-a usturat pe maghiari
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
gafa_antena1
gafa_antena1

Partida România-Ungaria, pentru calificarea la CM 2014, disputată vineri seară pe Național Arena, deși a reprezentat o adevărată bucurie pentru suporterii români, a dezvăluit lumii întregi și o atitudine reprobabilă a fanilor celor două echipe, prin evenimentele care au precedat meciul sau din timpul diputei fotbalistice de pe teren. 

Deși suporterii maghiari au devastat Centrul Vechi al Capitalei, au produs incidente în Gara de Nord și au devastat mai multe autobuze ale RATB, ziariștii din Câmpia Panonică susțin că fanii din Ungaria au fost supuși atrocităților în România și s-au arătat desgustați nu numai de evenimentele de pe Naţional Arena, ci și de gafa incredibilă făcută de televiziunea care a transmis meciul, Antena 1.

Înainte de startul partidei, la prezentarea echipelor, în dreptul steagului maghiar a apărut cel al Slovaciei, o gafă scuzabilă, care cu greu poate fi trecută la capitolul "rea-voinţă" dacă între Ungaria şi Slovacia nu ar fi existat un conflict inter-etnic similar cu cel dintre români şi maghiari, scrie prosport.ro.

De altfel, în Slovacia există o lege potrivit căreia steagul maghiar este interzis pe arene. În acest context, eroarea postului de televiziune care a transmis meciul i-a deranjat peste măsură pe jurnaliştii de la Budapesta, care au criticat în termeni destul de duri greşeala.

"Startul meciului a fost plin de evenimente neplăcute. Fanii noştri au întors spatele la intonarea imnului naţionalei, în timp ce imnul Ungariei a fost fluierat de tot stadionul. Coregrafia gazdelor a avut ca mesaj Primul Război Mondial, când românii au invadat Transilvania. Golul lui Marica din debut a contribuit la o atmosferă şi mai ostilă, tot stadionul preluând cântecul "Afară, afară, cu ungurii din ţară!". Ca tabloul să fie complet, televiziunea care a produs meciul a încurcat steagul Ungariei cu cel al Slovaciei", a notat nemzetisport.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel