GAFĂ de proporții. Citibank nu poate recuperan 500 de milioane de dolari pe care i-a transferat din greşeală
Citibank a comis una din cele mai mari erori din istoria bancară după ce a transferat din eroare 900 de milioane de dolari mai multor creditori ai companiei de cosmetice Revlon, iar în prezent banca nu mai poate recupera jumătate din suma transferată.
După ce a comis una dintre „cele mai mari gafe din istoria bancară”, Citibank nu va putea să recupereze cei 500 de milioane de dolari pe care i-a transferat din greşeală creditorilor Revlon, a decis un judecător al Curţii Districtuale din SUA, potrivit CNN.
Citibank, principalul agent de împrumut al Revlon, intenţiona să transfere dobânzi de circa 8 milioane de dolari creditorilor companiei de produse cosmetice. În schimb, banca a trimis de 100 de ori suma respectivă, incluzând aici 175 de milioane de dolari pentru un fond de hedging.
Per total, Citi a trimis 900 de milioane de dolari creditorilor Revlon.
Câţiva creditori au returnat banii, însă există 10 firme care refuză să trimită înapoi aproximativ o jumătate de miliard de dolari, iar autorităţile din Statele Unite le dau dreptate, potrivit Mediafax.
De regulă, legea americană îi pedepseşte pe cei care cheltuiesc banii trimişi din greşeală în conturile lor. Transferurile accidentale sunt comune în era digitală, iar sumele pot fi rambursate în timp record.
Însă legea din New York prezintă o excepţie: dacă beneficiarul era îndreptăţit să primească banii, dar nu ştia că au transferaţi accidental, va putea să îi păstreze, de vreme ce suma reprezintă „numărul exact” pe care îl datora Citibank, deşi nu se anunţase o plată anticipată a datoriei.
„Suntem extrem de încântaţi de decizia judecătorului Jesse Furman”, spune Benjamin Finestone, care a reprezentat doi creditori, Brigade şi HPS Investment Partners.
În schimb, Citi a anunţat că nu este „de acord cu această decizie” şi a anunţat că va face apel, încercând să îşi recupereze în totalitate fondurile.
Citibank înregistrează în prezent o capitalizare bursieră de 134,83 de miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News