Gafă de presă în cazul avionului prezidențial
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Un ziar serios, echidistant și independent, îi face un mare deserviciu lui Traian Băsescu, încercând să-l ajute. Sub forma unei super-exclusivități, ziarul  ne arată ce rău face  Fenechiu bugetului, trimițându-l pe Băsescu cu aeronave de linie, în străinătate.

Atenție lume: taa-tara-ta-taaa! Echipa prezidențială a cheltuit 7000 de euro pentru un zbor la Roma, care a costat aproape dublu față de o cursă la Bruxelles, unde n-a mai fost nevoie de cazare, fiindcă aeronava de linie sosea/pleca la ore convenabile. Asta în timp ce Fenechiu ține în hangar un Airbus pentru care plătește 1 milion de euro degeaba etc.

Păi, palmă mai răsunătoare pe obrazul marelui auster, care a condamnat dintr-un rânjet milioane de bugetari și de pensionari, nu există. Ziarul tocmai a demonstrat că Traian Băsescu și cărătorii de mape din jurul său puteau efectua 1000 de deplasări externe pe an , cu banii pe care îi dădea statul ca să aibă președintele aeronavă la scară (7 milioane de euro). În 365 de zile, șeful statului putea executa 1000 de vizite în diferite țări, doar cu banii plătiți de la buget pentru scoaterea aeronavei din circuitul comercial. Combustibilii, mentenanța, salariile echipajului și taxele sunt bașca. Anul trecut, Băsescu a efectuat doar 11 din cele 1000 de vizite potențiale.

Papa Ioan Paul al II-lea a venit la București cu Alitalia și a plecat cu Tarom. E drept că Vaticanul nu are prea multe divizii, dar nici Băsescu nu prea arată a mareșal. Într-o republică parlamentară, în care președintele nu are rol executiv, nu deține servietă nucleară, nu comandă trupe și, în general, stă degeaba, ce se întâmpla dacă zbura două-trei ore cu un avion de linie? E drept că nu mai putea vorbi cifrat, dar ce, se temea că sunt ascultate telefoanele?

Mă număr printre cei care susțin că Fenechiu nu are ce căuta în guvern, până nu i se termină procesul. Totuși, cred că în cazul avionului prezidențial a procedat corect. Și a pus punctul pe i, să înțeleagă toată lumea duplicitatea epocii 2009-2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel