Gabriela Ruse și Miriam Bulgaru, calificare în optimile de finală ale turneului WTA 250 Iași Open
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Gabriela Ruse și Miriam Bulgaru s-au calificat în optimile turneului WTA 250 de la Iași, al doilea turneu din această categorie din România.

Jucătoarele Gabriela Ruse (locul 149 WTA) și Miriam Bulgaru (206 WTA) s-au calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului WTA 250 Unicredit Iași Open, dotat cu premii totale de 232.244 de euro găzduit de Baza Sportivă Ciric din Iași.

În acest an, turneul de la Iași este de categorie WTA 250, după ce primele două ediții, ambele câștigate de Ana Bogdan, au fost din categoria Challenger.

Turneul de la Iași este al doilea din această categorie din România, după Transylvania Open 250 WTA Cluj-Napoca.

Gabriela Ruse (26 de ani), beneficiară a unui wild-card, a trecut de rusoaica Anastasia Tihonova (23 de ani, locul 194 WTA), cu scorul de 6-3, 5-7, 6-1, după două ore de joc.

Miriam Bulgaru (25 de ani) a obținut cea mai importantă victorie a carierei, 6-4, 6-2 cu germanca Tatjana Maria (36 de ani, locul 60 WTA), a doua favorită a turneului, după o oră și 37 de ani.

În turul următor, Gabriela Ruse o va întâlni pe învingătoarea dintre Jaqueline Cristian (locul 66 WTA, favorita 3) și italianca Nuria Brancaccio (locul 232 WTA), intrată pe tabloul principal din postura de lucky loser. 

Miriam Bulgaru se va confrunta cu o jucătoare venită din calificări, învingătoarea dintre Ghergana Topalova (Bulgaria, locul 234 WTA) și Selena Janicijevic (Franța, locul 189 WTA).

În alt meci, Irina Bara a fost întrecută de spaniola Marina Bassols Ribera cu 6-2, 6-3, în primul tur. Maria Sara Popa şi Gabriela Lee au pierdut în ultimul tur al calificărilor.

Meciul dintre Cristian și Brancaccio va avea loc astăzi, de la ora 15,30. Tot astăzi, va intra în joc și Anca Todoni (locul 118 WTA), care se va confrunta cu rusoaica Aliona Falei (locul 184 WTA).

Irina Begu, beneficiara unui wild-card, s-a retras din turneu, după ce săptămâna trecută a făcut semifinale la Palermo, iar la finalul acestei săptămâni va juca în turneul din cadrul Jocurilor Olimpice, care vor avea loc în perioada 27 iulie - 4 august, pe zgura din Complexul de la Roland Garros.

Rezultatele de duminică

Calificări simplu, finale

Simona Waltert (Elveţia) - Maria Sara Popa (România) 6-0, 6-4

Marie Benoit (Belgia) - Gabriela Lee (România) 6-3, 6-4

Aliona Falei (Belarus) - Sofia Lansere (Rusia) 6-4, 6-2

Selena Janicijevic (Franța) - Iulia Avdeeva (Rusia) 4-6, 6-0, 6-2

Varvara Lepchenko (SUA) - Nuria Brancaccio (Italia) 6-3, 6-4

Ghergana Topalova (Bulgaria) - Lea Boskovic (Croaţia) 2-6, 6-3, 6-4

Simplu, turul I

Mirra Andreeva (Rusia/N.1) - Noma Noha Akugue (Germania) 6-1, 6-2

Gabriela Ruse (România) - Anastasia Tihonova (Rusia) 6-3, 5-7, 6-1

Marina Bassols Ribera (Spania) - Irina Bara (România) 6-2, 6-3

Olga Danilovic (Serbia) - Ana Blinkova (Rusia/N.4) 6-2, 5-7, 6-1

Miriam Bulgaru (România) - Tatjana Maria (Germania/N.2) 6-4, 6-2, scrie Agerpres.

Raluca Olaru, meciul de retragere

Raluca Olaru (35 de ani), cu cea mai bună poziționare în ierarhia mondială pe locul 53 WTA, la simplu, în iulie 2009, respectiv pe locul 30 WTA, la dublu, în ianuarie 2022, și-a anunțat retragerea din lumea tenisului.

Mi-am dorit foarte mult să am un meci de retragere prin care să sărbătoresc alături de colegele mele, familie, prieteni și de voi, publicul român, încheierea unui capitol imens din viața mea.

Voi juca acest meci demonstrativ luni pe 22 iulie la Iași, seara pe răcoare, în cadrul turneului WTA 250 Iași Open”, a scris Raluca Olaru pe contul său de Facebook.

Nume cunoscute din tenisul feminin românesc vor fi prezente la meciul de retragere al Ralucăi Olaru, între acestea fiind atât jucătoare aflate în activitate și care joacă la turneul de la Iași, dar și foste sportive, precum Alexandra Dulgheru sau Andreea Mitu. La un post TV, Raluca Olaru a afirmat că vor fi și câteva surprize.

 Citește și: Raluca Olaru se retrage din activitatea sportivă: A fost o călătorie foarte intensă, fizic și mai ales emoțional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel