Data actualizării:
Data publicării:

Gabriela Ruse, înfrângere dramatică în turul al doilea la US Open

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video @ Eurosport
FOTO: captura video @ Eurosport
Gabriela Ruse a pierdut, dramatic, în turul al doilea de la US Open. 

Gabriela Ruse (locul 122 WTA) a ratat calificarea în turul al treilea de la US Open după ce a pierdut scor 6-4, 1-6, 7-6 (8) în fața ibericei Paula Badosa (locul 29 WTA).

Venită din calificări, Ruse a cedat într-un meci maraton, de peste două ore și jumătate, în care a reușit numai 2 ași, față de cei 9 ai ibericei, dar și 3 duble greșeli, cu aproape o treime mai puține decât ale Paulei Badosa.

Dacă la loviturile câștigătoare cele două sportive au fost apropiate (29/31), la erori neforțate românca a avut 40, cu 14 mai multe decât Badosa.

În clasamentul WTA Live, Gabriela Ruse, venită din calificări, a intrat pe Top 100, mai exact pe locul 97 WTA, cea mai bună clasare a româncei fiind locul 51, stabilită în mai 2022.

În urma acestei victorii, Badosa a egalat la meciurile directe, românca impunându-se în 2022, la Dubai.

Astfel, după această eliminare, România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul de dublu, încă Ruse și Jaqueline Cristian își continuă parcursul pe tabloul de dublu. 

Citește și: Gabriela Ruse, victorie uriașă la US Open. A învins o dublă campioană de Grand Slam

Gabriela Ruse, în turul al doilea pe tabloul de dublu

Gabriela Ruse și Marta Kostiuk (Ucraina) s-au calificat, joi, în turul al doilea al probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Grand Slam al anului, după ce au trecut de perechea Katerina Baindl/Katie Volynets (Ucraina/ SUA) cu 6-1, 7-6 (5), la arenele Flushing Meadows din New York.

Ruse și Kostiuk au obținut victoria după o oră și 43 de minute.

În actul secund, Ruse și partenera sa au salvat două mingi de set la scorul de 5-3 pentru Baindl/Volynets și încă una la 6-5 pentru adversare, iar în tiebreak au revenit de la 1-4.

Ruse și Kostiuk și-au asigurat un cec de 40.000 de dolari și 130 de puncte WTA la dublu, iar următoarele adversare vor fi Katerina Siniakova (Cehia)/Taylor Townsend (SUA/N.3), meciul urmând să aibă loc sâmbătă.

În alt meci, Monica Niculescu și chinezoaica Hanyu Guo, care veneau după un titlu WTA 500 câștigat la Monterrey, au fost învinse de cuplul britanico-ceh Maia Lumsden/Anna Siskova cu 3-6, 7-5, 7-5, la capătul a două ore și 33 de minute.

Lumsden și Siskova, care au comis 10 duble greșeli, au fost mai bune la punctele importante, având un procentaj de 70% la mingile de break fructificate (doar 47% pentru Niculescu și Guo). Niculescu și Guo s-au ales cu un cec de 25.000 de dolari și 10 puncte WTA la dublu, scrie Agerpres.

Jaqueline Cristian și italianca Angelica Moratelli vor juca, astăzi, în turul al doilea pe tabloul de dublu, iar adversare le sunt croata Petra Martici și Shelby Rogers (SUA), pentru aceasta din urmă turneul US Open fiind ultimul din carieră.

Reamintim că în proba de simplu, Jaqueline Cristian (locul 69 WTA) a fost eliminată încă din primul tur, după ce a pierdut în fața rusoaicei Daria Kasatkina (locul 13 WTA), scor 2-6, 4-6. O eliminare timpurie a suferit și Ana Bogdan (locul 103 WTA) care a fost învinsă de olandeza Arantxa Rus (33 ani, 95 WTA), scor 6-4, 7-6 (5).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel