Gabriela Ruse, în lacrimi. E în prima finală WTA din carieră, la Hamburg / Video - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Simona Halep a coborât pe locul 9 în clasamentul WTA. Gabriela Ruse a urcat 65 de poziții după victoria de la Hamburg
Simona Halep a coborât pe locul 9 în clasamentul WTA. Gabriela Ruse a urcat 65 de poziții după victoria de la Hamburg
Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului WTA de la Hamburg, dotat cu premii totale în valoare de 189.708 euro, învingând-o în trei seturi, 2-6, 6-1, 6-4, pe ucraineanca Diana Iastremska, principala favorită, sâmbătă, în penultimul act al competiţiei. 

UPDATE

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse o va avea ca adversară pe germanca Andrea Petkovic, duminică, în finala turneului WTA de la Hamburg, dotat cu premii totale în valoare de 198.708 euro. Petkovic (33 ani), care are în palmares 6 titluri WTA, a învins-o sămbătă în penultimul act, cu 7-6 (7/4), 4-6, 7-5, pe compatrioata sa Jule Niemeier, la capătul unui meci epuizant, care a durat aproape trei ore.

Știrea inițială

Gabriela Ruse (23 ani, 198 WTA), venită din calificări, s-a impus după două ore şi trei minute de joc, asigurându-şi un cec de 13.224 de euro şi 198 de puncte WTA.

Românca a cedat primul set, după ce adversara sa a reuşit trei break-uri, dar apoi a revenit şi le-a câştigat pe următoarele două, obţinând astfel calificarea în ultimul act.

Reprezentanta ţării noastre o va avea ca adversară în finală pe câştigătoarea meciului dintre jucătoarele germane Andrea Petkovic şi Jule Niemeier. De menţionat că aceasta este prima finală pe care Gabriela Ruse o va disputa în circuitul profesionist feminin.

VIDEO

Cine joacă în finala de la Wimbledon 2021

Amintim faptul că jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova (13 WTA, favorită nr. 8) va fi adversara australiencei Ashleigh Barty (1 WTA, principala favorită) în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului. Joi seara, Karolina Pliskova, 29 de ani, fost lider mondial, a trecut în cea de-a doua semifinală a competiţiei de pe iarba londoneză de belarusa Arina Sabalenka (4 WTA, favorită nr. 2) cu 5-7, 6-4, 6-4, după aproape două ore de joc.

Ca şi Barty, jucătoarea cehă care a fost finalistă la US Open în 2016, va disputa pentru prima oară finala la Wimbledon. Aşa cum se ştie, Ashleigh Barty s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon după ce a trecut în două seturi, 6-3, 7-6 (7/3), de Angelique Kerber (Germania, 22 WTA, favorită nr. 25) în prima semifinală.

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty (1 WTA, principala favorită) s-a calificat joi în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 7-6 (7/3), de Angelique Kerber (Germania, 22 WTA, favorită nr. 25).

Ashleigh Barty, care în 2019 a fost eliminată în optimi pe iarba londoneză, s-a impus după doar o oră şi jumătate de joc în faţa câştigătoarei din 2018, australianca urmând să dispute pentru prima dată finala la All England Club.

În ultimul act, ea o va avea ca adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe Arina Sabalenka (Belarus, 4 WTA, favorită nr. 2) şi Karolina Pliskova (Cehia, 13 WTA, favorită nr. 8).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel