Gabriela Firea, ultimele zile de ministru? Ori demisionează, ori i se retrage sprijinul PSD, spun surse politice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, ar urma să lase şi ea locul liber în Guvern. 

Conform unor surse politice din PSD citate de Digi24, Gabriela Firea este aşteptată să facă acelaşi lucru ca Marius Budăi, adică să demisioneze. În caz contrar, ar urma să îi fie retras sprijinul politic. 

Informaţia a fost publicată după ce aceeaşi sursă a scos la iveală un document prin care se arăta că Ştefan Godei, unul dintre cei care administrau azilele groazei din Ilfov, era un apropiat al ministrului Familiei.

CITEŞTE ŞI Omul din spatele azilelor groazei din Voluntari, șofer atât la PMB, cât și la Senat, la cabinetul lui Firea. Ministrul neagă informațiile

PSD va face o şedinţă zilele următoare. "Probabil această speţă nu va putea fi evitată"

Despre acest subiect a vorbit şi Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. 

"Din punctul meu de vedere, doamna Firea este cea care trebuie să explice. Nu a existat nicio ședință a unui for, probabil va exista, decizii se vor lua, nu știu dacă o vor privi pe doamna Firea. Nu s-a redefinit noțiunea de onoare. Domnul Budăi a decis. Din perspectivă personală și coleg de partid cu doamna Firea, din punct de vedere al atribuțiunilor ministerului Familiei nu avea niciun fel de legătură cu azilele. Din punct de vedere politic, demisia este un act unilateral, nu pot eu să o îndemn”, a declarat, joi, la Digi24, purtătprul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Acesta a spus că Gabriela Firea trebuie să explice relația cu Ștefan Godei. ”Doamna Firea va trebui să explice această apropiere dacă ea a existat și să decidă în consecință.

Va fi o întâlnire la vârful partidului zilele următoare și această speță probabil nu va putea fi evitată. Poate fi considerată o problemă de imagine din momentul în care această știre se rostogolește peste tot. Din perspectiva PSD, doamna Firea este prima care trebuie să explice”, a spus Romașcanu.

Joi, Gabriela Firea a transmis, pentru sursa citată, că nu are nicio legătură cu Ştefan Godei. 

"Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă.

Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc. La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane.

Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat", a transmis joi Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel