Gabriela Firea: Sală Polivalentă pentru toate sporturile în București
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sala multifuncționala va avea o capacitate de 20.000 de locuri și o suprafață desfășurată de 60.000 de mp
Sala multifuncționala va avea o capacitate de 20.000 de locuri și o suprafață desfășurată de 60.000 de mp
Gabriela Firea a propus,  iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de luni, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investitii "Sala Multifunctionala - Complex Sportiv Lia Manoliu".

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi pentru, 13 abtineri si 1 vot impotriva. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 2 consilieri PMP si 1 consilier PNL. Impotriva proiectului a votat 1 consilier USR, iar 12 consilieri USR si 1 consilier PNL s-au abtinut.

"Realizarea unei sali polivalente reprezinta un proiect deosebit de important, asteptat de toti bucurestenii si nu numai. Este vorba despre constructia unei Sali Polivalente de mare capacitate, cca 20.000 de locuri, care sa gazduiasca competitii sportive de cel mai inalt nivel, precum si concerte sau alte evenimente culturale. Odata finalizat, acest obiectiv de investitii va avea o contributie majora in cresterea atractivitatii turistice a Bucurestiului, prin includerea acestuia in calendarul international al manifestarilor artistice si sportive. Dupa cum stiti acest proiect a parcurs o adevarata epopee, noi fiind practic pusi in situatia de a lua totul de la capat, dupa ce licitatia initiata in anii trecuti a trebuit sa fie anulata din pricina contestatiilor", a declarat Gabriela Firea.

In cadrul sedintei CGMB, Primarul General a precizat ca indicatorii tehnico-economici supusi dezbaterii si votului CGMB pentru realizarea Salii Polivalente sunt rezultati din studiul de fezabilitate intocmit de Compania Municipala Dezvoltare Durabila SA.

In ceea ce priveste durata de executie, Edilul Sef a mentionat ca aceasta va fi de maxim trei ani. De asemenea, Sala Polivalenta va dispune si de o parcare subterana cu 380 de locuri si 5 terenuri de sport adiacente construcției.
Costul total estimat al investitiei este de 138 milioane euro, din care 103 milioane euro lucrari de constructii si montaj.

Sala Multifunctionala va fi realizata in incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu, pe b-dul Basarabia nr. 37-39, in imediata apropiere a Arenei Nationale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel