Factură căldură București. Firea, declarația momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Gabriela Firea a spus adevărul despre zvonurile care circulă în presă, potrivit cărora facturile din această iarnă ale românilor ar urma să crească.

"Sub nicio formă nu creşte factura. Am văzut în presă. Într-adevăr, se scumpesc gazele, dar primăria va acoperi subvenţia şi nu se va plăti mai mult la apă caldă şi căldură", a declarat Gabriela Firea.

Preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici nu va fi majorat până la 31 martie, scumpirile putând fi impuse de la 1 aprilie, dat fiind tariful la care sunt tranzacţionate acum gazele pe platformele de specialitate, unde figurează contracte încheiate pentru volume destul de mari la preţul de peste 110 lei/MWh, a spus luni Zoltan Bege Nagy, vicepreşedinte ANRE.

Oficialul autorității a precizat că, până la 31 martie 2019, nu este nevoie de o ajustare a preţului la gaze naturale pentru consumatorii casnici, dar dacă trendul observat pe platformele de tranzacţionare, unde figurează contracte încheiate pentru volume destul de mari, la preţul de peste 110 lei/MWh se va menţine, atunci tariful ar putea creşte substanţial de la 1 aprilie 2019.

Zoltan Bege Nagy a precizat că, în cursul acestui an, preţul final al gazelor naturale pentru consumatorii casnici a fost majorat de trei ori: la 10 ianuarie, 1 aprilie şi 1 august. „Creşterile au fost între 4 şi 6%, de fiecare dată. Prin metodologiile pe care le-am aprobat am stimulat contractarea pe termen lung, lucru care exact s-a şi întâmplat la consumatorii casnici".

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Vrea să dea OUG să desființeze Bucureștiul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel