Gabriela Firea, despre singura alternativă la eutanasie
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
caini-adapost
caini-adapost

Gabriela Firea a declarat că primarii au avut și până acum cadrul legal pentru a lua măsuri pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi. Vicepreședinta PSD subliniază că nu trebuie neglijat lobby-ul intens făcut de ONG-uri. 

"E trist că avem nevoie de astfel de tragedii pentru a urni lucrurile din loc, dar măcar atât putem face, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru ca măcar de-acum încolo astfel de lucruri să nu se mai repete”, a declarat senatorul Gabriela Firea.

Ea a punctat că "Primarul general Oprescu spune că legea este ambiguă și probabil are dreptate. Dacă vom adopta rapid noua lege în Parlament, edilii nu vor mai avea nicio scuză".

Termenul de agresivitate oferă portițe de conservare a stării actuale

Senatorul social-democrat consideră că ar trebui eutanasiate doar exemplarele bolnave sau agresive. Ea subliniază că agresivitatea este o noțiune relativă, iar condiționarea eutanasierii de un anumit nivel de agresivitate va crea noi ambiguități și portițe pentru cei interesați să conserve actuala stare de fapt.

Singura soluție

Gabriela Firea a subliniat că "Singura soluție reală pentru a nu eutanasia câinii comunitari este încurajarea adopției. A adopției reale și definitive, nu a celei de 2 ore, până pleacă hingherii. ONG-urile ar putea să-și canalizeze resursele și energia în această direcție, nu către programe de sterilizare și adăpostire a câinilor în condiții precare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel