Data actualizării:
Data publicării:

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru după discuția fulger cu Marcel Ciolacu

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei după discuția fulger cu Marcel Ciolacu. Demisia scrisă a ajuns la secretariatul Guvernului.

În cadrul întâlnirii, se pare că premierul a convins-o să plece din Guvern după scandalul cu azilele groazei. Chiar dacă s-a agățat de scaunul de la Palatul Victoria până în ultimul moment, iată că Marcel Ciolacu a făcut „imposibilul” și a reușit, după o discuție de câteva minute, să o înlăture, așa cum îi cerea și comunitatea Declic care urma sâmbătă să facă un mare protest pentru a-i cere premierului să o dea afară din Guvern pe Gabriela Firea.

Declic îi ceruse lui Ciolacu să ia „decizia FIREAscă” în ceea ce privește ministrul Familiei

Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern, ieri, a făcut mai multe declarații interpretate de unele voci ca fiind „un joc de cuvinte”. Din acest motiv, mai mulți internauți #rezist îi ceruseră lui Ciolacu să „ia decizia firească” în ceea ce o privește pe Firea. Iar acest lucru s-a întâmplat astăzi.

În două fraze succesive, Marcel Ciolacu a folosit adjectivul „firească", accentuându-l parcă apăsat. În prima dintre fraze, Marcel Ciolacu i-a mulțumit lui Budăi pentru decizia FIREAscă de a-și da demisia de onoare.

„Am avut o discuție cu domnul ministru al muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care l-am solicitat la nivel național arată că, după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise”, a spus premierul Marcel Ciolacu, ieri.

Iată declarațiile complete făcute, ieri, de Marcel Ciolacu:

 

 

„Este evident că şi la ședința de guvern cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Este cât se poate de clar, evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial.

Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează faptul că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț, deseori chiar prin suferințe crunte, provocate seniorilor noștri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit atât de crunt. Așa ceva se va sfârși oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem.

Am avut o discuție cu domnul ministru al muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care l-am solicitat la nivel național arată că, după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise.

Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel