Data publicării:

Gabriela Firea dă asigurări că vor exista toate condiţiile pentru desfăşurarea procesului de educaţie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Noi informații din partea Gabrielei Firea cu privire la începerea noului an școlar.

Primarul general, Gabriela Firea, a dat miercuri asigurări că în unităţile de învăţământ din Capitală procesul de educaţie se va putea desfăşura în bune condiţii. Precizările au fost făcute în timpul unei vizite la o şcoală din Sectorul 1. Aceasta a prezentat modul în care se va realiza triajul elevilor, precum şi măsurile adoptate în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Suntem la o şcoală din Bucureşti. Vrem să verificăm cum se va realiza triajul, luni dimineaţă. Copiii deja vin să vadă cum a fost pregătită şcoala şi ce se va întâmpla, practic, luni. Vrem să îi asigurăm şi pe copii, şi pe părinţi, şi pe cadrele didactice că vor avea toate condiţiile pentru această perioadă, astfel încât învăţământul să se poată desfăşura în bune condiţii şi atunci când se va putea învăţa fizic, în clase, dar şi pentru perioada de online sau pentru perioadele care vor presupune şi prezenţă fizică, şi învăţământ online“, a spus Gabriela Firea.

Edilul general a subliniat că, în situaţia în care un copil va prezenta simptome de infecţie respiratorie, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va asigura testarea imediată.

„De asemenea, pentru profesori, învăţători şi personalul auxiliar, Primăria Capitalei pune la dispoziţie teste gratuite, şi în această perioadă pot să vină deja la laboratoarele noastre pentru testare“, a precizat ea.

Și primarul Sectorului 1 a venit cu precizări

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat că miercuri începe distribuirea tabletelor oferite de către primărie pentru toţi elevii şi cadrele didactice din acest sector. În urmă cu o zi, edilul preciza că un număr de 48.000 de tablete vor ajunge în unităţile de învăţământ din Sectorul 1 al Capitalei, iar autoritatea locală intenţionează să le dea tablete şi copiilor de la grădiniţă.

Directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Turkes Ablachim, a declarat că reprezentanţii ASSMB, în colaborare cu autorităţile locale şi conducerile şcolilor, au luat măsuri 'astfel încât din punct de vedere al protecţiei copiilor totul să se desfăşoare impecabil'.

„Din punct de vedere al cabinetelor şcolare, vom face un efort deosebit, astfel încât, deşi normativele Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Educaţiei nu o prevăd, vom încerca să asigurăm personal medical în fiecare locaţie de învăţământ din Bucureşti, pentru ca operaţiunea de triaj epidemiologic să se desfăşoare continuu şi părinţii să fie liniştiţi când îşi lasă copiii la şcoală“, a spus Turkes Ablachim, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel