România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 10 dec 2019 / 12:01
Replici explozive Baltag - Iohannis, pe tema protocoalelor secrete. ”Nu trebuie să ocolim subiectul”
Judecătoarea Gabriela Baltag i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să condamne protocoalele secrete şi i-a solicitat acestuia ca sistemul judiciar să nu mai fie temă de campanie. 

Și în acest an, judecătorul Gabriela Baltag, membru CSM, a avut câteva precizări după discursul președintelui țării, la plenul unde se alege noua conducere a forului. Baltag i-a cerut președintelui să vegheze ca politicienii să nu mai folosească subiectul justiției în campanii electorale, dar și să se asigure că protocoalele secrete nu vor mai interveni în sistemul judiciar, conform Mediafax. 

Gabriel Baltag, solicitare către Iohannis: Justiţia să nu mai fie temă de campanie 

 

"Așa am eu șansa să discut cu dumneavoastră. Este adevărat că justiția a trecut printr-un an greu, foarte greu. Nu știu când a fost mai simplu. Ne-am bucura și am încredere că veți da semnalul către cei din afară în sensul ca justiția să nu mai fie subiect de campanie eletorală. Pentru noi, ar fi cel mai important acest aspect. Pentru că justiția este subiect de campanie eletorală de prea multă vreme și ne-am întreba ce s-ar face politicenii dacă nu ar fi justiția. Probabil nu ar mai fi politiceni.

Vorbeați despre cetățeni. Mi-aș dori ca în anii ce urmează să vă gândiți la suferințele acestor cetățeni de care amintim în discursuri, la impactul asupra lor, impactul unor intervenții oculte de natura protocoalelor secrete. Aș vrea ca președintele țării să poată să vorbească deschis despre acest lucru. Am încredere că dumneavoastră o veți face. Nu trebuie să ocolim subiectul după cum nu trebuie să ocolim să ne gândim dacă, pentru a avea o justiție independentă vom mai îngădui ca justiția să fie supusă intervențiilor serviciilor secrete", a menţionat judecătoarea.

Iohannis, răspuns ferm: Aţi atins puncte sensibile

 

„Ați atins puncte sensibile. Cred că este un lucru bun să se discute. Însă acum, după ce eu nu mai sunt în campanie, spun sincer părerea mea. Acea etapă cu protocoalele s-a încheiat demult și voi veghea să nu revină niciodată. Acea etapă de intrare cu bocancii a politicului sau a unor partide în organizarea justișției s-a terminat. Cât voi rămâne eu, garantez că nu se va repeta. Da, este adevărat că intr-o campanie eletorală, într-o Românie normală nu avem ce discuta despre justiție. Justiția se înfăptuiește, nu se discută.

Dar pentru asta, toți actorii implicați - nu numai politiceinii, ci si CSM -trebuie să isi asume rolul și responsabilitatea pentru partea de care răspuns. În Romînia normală, judecpătorii judecă drept, justiția este independentă, iși face treaba fără să fie comentată în varii circuite politice, niciun politician nu încearcă să doriguiască justiția și niciun magiastrat nu acceptă discuții cu politicieni care încearcă să diriguiască justiția. Împreună, chiar avem șansa să realizăm aceste lucruri și mă bazez pe dumneavoastră", a concluzionat preşedintele. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro