Gabriel Vlase la SIE. Vot decisiv în Parlament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gabriel Vlase
Gabriel Vlase
Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc miercuri în şedinţă comună pentru a vota numirea social-democratului Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). 

UPDATE: Plenul reunit al Parlamentului i-a acordat miercuri votul de încredere lui Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru preluare postului de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Parlamentarii au votat pe buletine, astfel că au fost 340 de voturi "pentru" şi 31 de voturi "împotrivă".

Gabriel Vlase a fost propus pentru preluarea acestei funcţii de preşedintele Klaus Iohannis. Luni, Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE. S-au înregistrat 5 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", al reprezentantului USR. 

Social-democratul Gabriel Vlase a declarat luni că principalul său obiectiv, dacă va fi validat de plenul Parlamentului ca director al Serviciului de Informaţii Externe, va fi armonizarea legislaţiei, aceasta fiind destul de veche în domeniu. Liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au precizat marţi că Vlase are susţinerea coaliţiei pentru a ocupa această funcţie, relatează Agerpres. 

"Are susţinerea coaliţiei PSD-ALDE, eu vorbesc din partea noastră (n.r. - ALDE)", a declarat Tăriceanu. Întrebat, la Parlament, dacă Vlase are susţinerea lui personală, Dragnea a precizat: "Sigur că da". "Domnul Vlase are susţinerea universală, înţeleg", a comentat el. 

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii îl susţin pe Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE). "Am luat decizia de a sprijini propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de şef la Serviciul de Informaţii Externe", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel