Gabriel Sîncrăian, decizie a Federației Internaționale de Haltere
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu începând cu data de 30 septembrie de către Federația Internațional de Haltere (IWF), pentru un test antidoping pozitiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde obținuse medalia de bronz la categoria 85 kg.

Nu știu ce înseamnă temporar pentru ei, a mărturisit pentru Agerpres Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, care a criticat confuzia care domnește vizavi de acest caz, în care s-a luat o măsură la mai bine de o lună de la încheierea competiției.

Prima dată când am primit ceva scris (de la IWF) a fost pe data de 30 septembrie, în care s-a spus: 'Începând cu 30 septembrie temporar este suspendat'. Nu înțeleg ce explicații și ce scenarii să mai fac. Nu mai am ce să comentez. Sunt foarte puține cazuri în care când s-a spus că la proba A e o problemă, indiferent care e aia, nu o să spună laboratorul niciodată că a fost o eroare din partea sa. Au fost câteva cazuri în lume, nu știu dacă le numeri pe degetele de la o mână, în care s-au dus în instanță și au schimbat verdictul, dar la alte sporturi. Cine își permite să meargă cu avocați, cu tot ceea ce trebuie în continuare... asta înseamnă cheltuieli foarte mari, iar băiatul ăsta (Sîncrăian, n. red.) sigur nu-și permite asta, a declarat Nicu Vlad.

[citeste si]

În urma hârtiei primite de la IWF, Comisia Antidoping (din FR Haltere) l-a luat, a avut o discuție cu el, dar el a spus că nu a luat, n-a făcut. Singura chestie care spune el e că a folosit niște suplimente (nutritive, n. red.). A fost întrebat dacă mai are, pentru că ar fi bine să le aducă să fie analizate, dar a spus că nu le mai are, a precizat Nicu Vlad.

Acum așteptăm să ne spună și nouă ce se întâmplă. Începând cu data de 30 septembrie e temporar suspendat, nu vorbim de august, nu vorbim de nu știu când. Până la proba contrare rămâne cu medalia...E ca în filmele cu proști, a comentat fostul medaliat olimpic.

Pentru noi e o bilă neagră oricum, a recunoscut Nicu Vlad. Dacă Sîncrăian va fi găsit pozitiv și la contraexpertiză, atunci el va fi exclus din viața sportivă, deoarece a mai fost suspendat pentru dopaj (23 septembrie 2013 — 23 septembrie 2015).

Nicu Vlad, care este și prim-vicepreședinte la federația internațională, a arătat cu degetul pentru confuzia creată către Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA): Câte cazuri sunt și câte le acoperă alții, e așa de compromisă și WADA. Au greșit cu meldonium și cu alte și alte substanțe. Sportivi care au concurat cu fel de fel de substanțe, iar pe alți sportivi cu aceleași substanțe i-a suspendat, la alții au revenit. Iar laboratorul de la Rio are și el o mie de 'bube' în cap, pentru că a fost suspendat și sunt foarte mulți care contestă felul în care s-a făcut procedura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel