Gabriel Oprea RUPE TĂCEREA în scandalul alegerilor prezidențiale din 2009
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea
Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a decis să nu mai tacă în ceea ce privește scandalul fraudării alegerilor. 

”Domnu` Gâdea, am o rugăminte la dumneavoastră, vreau să vă fac câteva precizări că mă uit la televizor și mă doare capul, după care o să vin la dvs. în emisiune, că am fost de mai multe ori și am discutat bărbătește față-n față.” a început Gabriel Oprea intervenția în emisiunea ”Sinteza Zilei”.

”În anul 2009, în decembrie, eram parlamentar independent, nu aveam nicio funcție, nici în Guvern, nici în statul român. Am dat o masă, am anunțat cu câteva zile înainte, cu o zi-două înainte că duminică, era ziua lui Onțanu, că duminică dau o masă la mine acasă. În seara alegerilor, da. L-am invitat pe domnul Andronic, ziarist, totul transparent, l-am invitat pe dl Onțanu, pe Anghel Iordănescu, probabil ei sunt generalii sau ofițerii cu grad înalt, l-am invitat pe Vasile Dîncu și l-am invitat și pe dl Maior, cu care eram prieten coleg, din timpul PSD. Invitația a fost făcută la mine acasă în jur de 19:30-20:00, masa a început la ora 20:00 și s-a terminat în jur de 22:30-23:00. După această oră nu a mai nimeni la mine în casă și se poate dovedi. Masa a avut loc la mine în sufragerie. Cine voia să fumeze, cum a fost domnul Andronic, se ducea în birou. Eu nu știu ce a discutat fiecare, eu mi-am făcut datoria de gazdă. A fost o simplă masă.” a spus Gabriel Oprea, la Antena 3. 

Întreabat dacă Florin Coldea și Laura Codruța Kovesi au fost prezenți în acea seară, Gabriel Oprea a răspuns: ”Domnu` Gâdea, marți când vin la dvs. seara, vă explic exact, e mai complicat pe telefon. Vă explic exact cum au stat lucrurile.” Întrebat dacă nu infirmă că a fost acolo Florian Coldea, el a spus: ”Vă explic moment cu moment. Nu infirm că a fost domnul Coldea, dar vreau să vă explic cum a fost. A durat doar două ore și jumătate și a fost doar o masă. M-a bătut la cap nevastă-mea să intru în direct. Relațiile apropiate le-ați văzut și dumneavoastră. Haideți să nu stricăm seara de marți, sunt convins că va fi frumoasă”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel