Gabriel Oprea și Neculai Onțanu, RECLAMAȚI la DNA
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Gabriel Oprea și Neculai Onțanu au fost reclamați la DNA pentru trafic de influență chiar de un reprezentant al unui ONG, transmite Antena 3.

Persoana respectivă i-a reclamat pe cei doi după dezvăluirile Oanei Mizil.

În urmă cu cinci zile, soția lui Marian Vanghelie făcea în cadrul unei emisiuni următoarele mărturisiri:

"Domnul Cherecheș m-a sunat și mi-a propus să mă întâlnesc cu Gabriel Oprea. Am acceptat. Ne-am dus. Ne-am dus la sediul MApN. Am fost preluați din curtea ministerului de către Cătălin Cherecheș. Am fost invitați într-o cameră din spatele biroului domnului Oprea. La prima întâlnire au participat și alte oficialități din UNPR. Era și domnul Onțanu. S-a intrat direct în discuție. Mi s-a propus să las PSD și să intru în UNPR. Am tăcut și am ascultat ce îmi zicea", a zis Oana Mizil la Antena 3.

"Practic, mi s-a propus să iau preiau funcția de la UNPR Călărași și să plec cu toate organizația locală PSD, mi s-a mai propus o altă organizație în București. Am mai avut o întâlnire tot acolo. E o încăpere mică, întunecoasă, cu o masă lungă. Au fost două întâlniri, mai multe discuții cu Cătălin Cherecheș. Mi s-au oferit funcții politice, pentru mine erau importante. De ce era și soțul meu de atunci prezent? Pe linie de afaceri. Acolo nu s-a discutat concret, dar mi s-a spus că vom fi contactați și li se va propune ceea ce îi propuneau soțului meu. Știau dosarul soțului meu, și dosarul meu. Concret, soțul meu avea pe lângă ferme în Călărași, la una dintre ele trebuia montată o conductă de gaz, dar se obținea greu avizul. Ni s-a spus că în două zile va obține acea autorizație. Mai avea și o fabrică de saltele, ni s-a propus un contract pentru armată de două milioane de euro, fără licitație. Alt aspect important, eu aveam acel dosar cu ANI, mi s-a spus clar că dacă fac această trecere se va rezolva cu dosarul ANI", a adăugat Oana Mizil.

"Mi s-a spus că voi avea de suferit dacă nu fac acest pas. (...) Cherecheș a insistat foarte mult pentru ca eu să merg la acea întâlnire cu Gabriel Oprea", a povestit Oana Mizil.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel