Gabriel Oprea, decizie a senatorilor în cazul cererii DNA
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Senatorii au votat pentru urmărirea penală a senatorului Gabriel Oprea, dând asfel curs cererii DNA. Pentru urmărirea penală la fostului ministru de Interne au votat 71 de senatori, 52 fiind împotrivă, iar un vor a fost anulat.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut, săptămâna trecută, sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în dosarul în care sunt cercetați foști șefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA precizează că Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul DIPI, și Gabriel-Nicolae Pavel, șef al Serviciului juridic, a dispus la 13 iulie 2015 suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

Vă spun că sunt nevinovat. În toată cariera mea de ministru şi parlamentar m-am bătut pentru depturile militarilor, a celor de la Interne. Nu s-a achiziţionat în mod ilegal o maşină, a declarat Gabriel Oprea în plenul Senatului.

În 2015 sunt documente. Toate instituţiile abilitate au identificat ameninţări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, incusiv a mea.

[citeste si]

Au reînfiinţat o unitate pentru paza şi protecţia ministerului de Interne. Au achiziţionat şi o maşină. Nu am cerut eu acest luru. Nu am făcut decât să mă supun legii.

Întotdeauna în cariera mea mi-am făcut datoria şi am respectat legea şi vă rog să votaţi împotriva cererii
Senatorul Gabriel Oprea a susţinut că maşina cumpărată de DIPI în timpul mandatului său a fost achiziţionată legal, pentru că viaţa sa ar fi fost în pericol.

El a spus că, iniţial, ca ministru de Interne, avea protecţie din partea SPP.

Ca ministru de Interne aveam protecţie de la SPP şi o maşină luată în comodat de la altă instituţie, care se mai şi strica din când în când. S-a reînfiinţat în cadrul DIPI o subunitate, se numeşte Aqvila, care a plecat de la zero. În acest context şi într-un context în care veţi vedea că cei de acolo spun: cu multe vulnerabilităţi, riscuri la adresa vieţii conducerii MI, inclusiv a mea personală, s-a achizionat în mod legal, de către DIPI un autovehicul, a adăugat fostul ministru de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel