Data publicării:
Gabriel Ispas avertizează: Asta duce la o problemă de securitate națională
Semnal de alarmă transmis de către Gabriel Ispas, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat din Ministerul Educaţiei, privind examenul de definitivat, în urma căruia se obține drept de practică în învățământul preuniversitar.
Invitat la interviurile DC News, Gabriel Ispas, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat din Ministerul Educaţiei, a vorbit despre situația dramatică care se înregistrează an de an la examenul de definitivat, respectiv candidații se retrag din examen după ce văd subiectele sau sunt prinși copiind.
De asemenea, oficialul Ministerului Educației a anunțat, în premieră, că va face o solicitare ministrului Educației în acest sens.
"Profesorii sunt eliminați de la definitivat, pentru fraudă, pentru copiat. Evident că acel profesor nu mai trebuie să se întoarcă niciodată, pentru că acel om nu poate concepe decât prin fraudă. Ce poate să îl învețe el pe elev?
Faptul că peste 1.000 de profesori s-au retras din procedură, înseamnă că acei oameni nu erau pregătiți, că nu i-a durut pe toți capul în același moment, în același loc și din aceleași cauze. Eu o să solicit d-lui ministru să scoatem din procedură posibilitatea ca un cadru didactic, odată ce a intrat în sală, să se retragă din concurs. Ai intrat în sală, susține-ți proba, pentru că cei care s-au retras nu știau subiectele. Sunt convins că 99,5% dintre ei nu puteau să depășească nota minimă. Și atunci ar trebui să fim sinceri, spunem ce tip de profesori vrem. Acesta este un pas concret, nu unul teoretic", a precizat Gabriel Ispas.
Reacție din Ministerul Educației privind Bacalaureatul tip grilă. SONDAJ
În acest context, reprezentatul Ministerului Educației a explicat de ce în sistemul de învățământ din România este nevoie de cadre tinere, competente, și a lansat, totodată, și un avertisment dur: "Ar trebui stimulați proaspeții absolvenți să intre în sistem. Dacă nu îi stimulăm, vom avea profesori slabi, dacă vom avea profesori slabi, consecința va fi că generațiile vor din ce în ce mai prost pregătiți. Asta duce la o problemă de securitate națională într-un final", a subliniat Gabriel Ispas, la interviurile DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News