Gabriel Dina (Pfizer România): Cât ne-a costat pandemia Covid-19
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay
Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager la Pfizer România, a vorbit la dezbaterea online DC Media Group „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate” despre „costurile pandemiei”.

Invitat la dezbaterea online DC Media Group „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager la Pfizer România, a declarat că „e greu să dăm timpul înapoi, dar măcar de am învăța de acum încolo și să învingem acel scepticism care a fost dominant înainte de pandemie asupra valorii economice a serviciilor și sistemelor de sănătate.”

În continuare, Gabriel Dina a adus în discuție raportul dintre costurile economice și costurile sistemelor de sănătate.

„Costurile economice depășesc cu mult costurile sistemelor de sănătate - ne arată pandemia.”, a atras atenția Gabriel Dina, la dezbaterea online DC Media Group.

Reprezentantul Pfizer România a menționat un studiu în care se arata că, în noiembrie 2020, pentru americani, costurile pandemiei erau estimate la 16 trilioane de dolari.

„În Statele Unite s-a făcut un studiu, nu am cunoștință de un altul. Pentru americani, costurile pandemiei la nivelul lunii noiembrie, anul trecut, erau estimate la 16 trilioane de dolari. E o sumă uriașă! Cu zeci, sute de ori mai mult decât s-a investit în sănătate sau, de exemplu, în dezvoltarea de vaccinuri.”, a mai spus Gabriel Dina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel