Gérard Depardieu, o nouă convertire.  La ce religie a trecut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu a decis să-şi schimbe din nou religia. El s-a convertit la ortodoxie, fiind botezat ritual la catedrala rusă din Paris. Știrea a fost făcută publică de revista Valeurs actuelles.

Slujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat Gérard Depardieu (71 de ani) a fost condusă de mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală. Evenimentul s-a derulat în catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş care depinde de Patriarhia de Moscova.

Potrivit martorilor, Gérard Depardieu a respectat ritul ortodox al botezului. După ce s-a lepădat de Satana – element-cheie al ceremoniei – actorul a fost dus în faţa altarului unde a fost îndelung stropit cu apă sfiinţită din cap până în picioare.

Gérard Depardieu este  şi cetăţean rus din 2013, decretul fiind semnat de Vladimir Putin, actorul stabilindu-se în Rusia.

Catolic dar nepracticant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, afirmă site-ul orthodoxie.com – actorul francez se convertise în 1967 la islam. După o perioadă aprofundează  budismul şi hinduismul, religii la care se va converti, iar după ce a trecut la  ortodoxie, actorul  plănuieşte să treacă și la iudaism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel