România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 08 sep, 17:18
Gérard Depardieu, o nouă convertire.  La ce religie a trecut
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu a decis să-şi schimbe din nou religia. El s-a convertit la ortodoxie, fiind botezat ritual la catedrala rusă din Paris. Știrea a fost făcută publică de revista Valeurs actuelles.

Slujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat Gérard Depardieu (71 de ani) a fost condusă de mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală. Evenimentul s-a derulat în catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş care depinde de Patriarhia de Moscova.

Potrivit martorilor, Gérard Depardieu a respectat ritul ortodox al botezului. După ce s-a lepădat de Satana – element-cheie al ceremoniei – actorul a fost dus în faţa altarului unde a fost îndelung stropit cu apă sfiinţită din cap până în picioare.

Gérard Depardieu este  şi cetăţean rus din 2013, decretul fiind semnat de Vladimir Putin, actorul stabilindu-se în Rusia.

Catolic dar nepracticant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, afirmă site-ul orthodoxie.com – actorul francez se convertise în 1967 la islam. După o perioadă aprofundează  budismul şi hinduismul, religii la care se va converti, iar după ce a trecut la  ortodoxie, actorul  plănuieşte să treacă și la iudaism.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro