Gérard Depardieu ar putea pierde cetățenia rusă, în timp ce Steven Seagal rămâne aproape de Putin: Sunteți familia mea și prietenii mei
Două vedete de cinema cu legături renumite strânse cu președintele rus Vladimir Putin adoptă abordări radical diferite cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia.
În timp ce Steven Seagal și-a sărbătorit, duminică, cei 70 de ani într-un restaurant la modă din Moscova, Gérard Depardieu a fost supus unei presiuni pentru a-i retrage cetățenia, după ce a criticat invadarea Ucrainei de către Putin.
„Sunteți familia mea și prietenii mei”, a spus Seagal la ziua sa, unde au fost prezenți unii din cercul apropiat al lui Putin, cum ar fi Margarita Simonian, șefa canalului de televiziune Russia Today interzis în Uniunea Europeană, și Vladimir Soloviev, propagandistul numărul unu al Rusiei. .
„Suntem împreună la bine și la rău”, a spus Seagal, care are de multă vreme o relație strânsă cu președintele rus și a primit cetățenia rusă în 2016. El nu s-a despărțit de el nici după ce Rusia a atacat Ucraina, susținând că forțele externe au pus cele două țări una împotriva celeilalte.
Kremlinul și mass-media de stat rusă au încercat de mult să sublinieze prietenia lui Putin cu celebrități occidentale precum Seagal. Cu toate acestea, multe vedete și politicieni occidentali încearcă deja să se distanțeze de președintele rus.
Gérard Depardieu, care a obținut personal cetățenia de la Putin, în 2013, după ce a criticat politica fiscală a Franței, condamnă acum „eșecul nebunesc” al președintelui rus. Cuvintele sale au fost văzute cu ochi răi de conducerea rusă, unii cerându-i lui Putin să-și retragă cetățenia, conform RMX.
Macron refuză să vorbească despre un „genocid“ în Ucraina: Rușii și ucrainenii sunt frați
Președintele francez Emmanuel Macron a stârnit un val de furie după ce a refuzat în mod public să catalogheze atrocitățile rusești comise în orașe ucrainene (ex. Bucea) ca fiind un „genocid”.
Omologul său american, Joe Biden, a acuzat forțele ruse că au comis genocid în Ucraina, ieri, explicând că „a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi ideea de a putea fi ucrainean”.
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a adoptat, de asemenea, cuvântul „genocid“ pentru a descrie actele rusești de ucidere în masă fără discernământ în Ucraina, spunând altor lideri europeni să acționeze mai decisiv, insistând că „nu puteți negocia cu cei care comit genocid”.
Cu toate acestea, Macron a evitat să folosească acest termen, spunând miercuri că liderii mondiali ar trebui să fie „atenți” atunci când folosesc un astfel de limbaj inflamator. Acesta a precizat că liderii lumii ar trebui să fie „atenți” cu terminologia despre genocid, insistând că ucrainenii și rușii sunt „frați” (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News