Chirieac, despre o posibilă fuziune PMP - AUR: Este asemănător cu ce s-a întâmplat la începutul anilor 2000
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Cristian Diaconescu / George Simion)
Sursă foto: Facebook (Cristian Diaconescu / George Simion)
Fuziunea dintre PMP și AUR ar putea aduce partidul cu înclinații naționaliste în rândul celor care pot accede la guvernământ. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre o posibilă fuziune dintre două partide din opoziție, care ar putea aduce AUR mai aproape de guvernământ.

"Principala problemă a celor din AU "

”Foarte interesantă mișcarea lui George Simion, din toate punctele de vedere. Principala problemă a AUR în acest moment este izolarea externă în care se află partidul. PMP este parte a familiei europene, are și doi parlamentari. Unul este Traian Băsescu. 

Dacă ar fuziona cele două partide, AUR devine un partid perfect guvernant, parte a familiei europene. Sigur că vor mai fi asperități de așezat, dar ai o bază. Este cumva asemănător cu ce s-a întâmplat la începutul anilor 2000, când PDSR nu era primit în internaționala socialistă și a fuzionat cu partidul lui Alexandru Atanasiu, cu PSD, care era numit, încă din 1990 și astfel, PSD de azi a intrat în internaționala socialistă. Foarte interesată și gândită mișcarea lui George Simion. 

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, este unul dintre politicienii care, "pe persoană fizică", are un mare grad de încredere în rândul populației. Rămâne de văzut ce vor hotărî, mâine, la Congres, cum se așază noua conducere, ce se întâmplă, PMP fiind însă curtat și de PNL. Are o calitate PMP - este al treilea partid ca număr de aleși locali din România. Au peste 2.000 de aleși locali și peste 50 de deputați. Este o forță pe care niciun partid nu dorește să o ignore”, a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România TV. 

Cristian Diaconescu confirmă discuțiile cu o aripă din AUR

"Nu există vreo negociere! Un grup din PMP vrea să mă elimine sâmbătă la Congres, deci nu am ce negocia. L-am invitat pe Simion (n.r. George Simion) să le propună la partid să creeze un grup parlamentar. Atât! Să decidă domniile lor ce vor face.“, a precizat, pentru DC News, Cristian Diaconescu, președinte PMP.

De asemenea, conform unor surse DC News, cei care vor merge către PMP sunt Claudiu Târziu, Sorin Lavric și alți 10 parlamentari AUR. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel