Fuziune pe scena politică. PNL începe negocierile cu partidul lui Tăriceanu, ALDE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
PNL şi ALDE încep negocierile pentru fuziune, anunţă liberalii. 

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, care spune că PNL și-a asumat „rolul de partid integrator al dreptei”. Despre PMP, Stroe spune că „există un progres evident al discuțiilor”.

„S-a stabilit în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Ăsta e și motivul pentru care începem demersuri de dialog, dialog politic, cu ALDE”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu.

„Comisia are în componență, alături de secretarul general, Dan Vîlceanu, pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuima și Gheorghe Falcă”, precizează Stroe.

Referitor la negocierile cu PMP, el spune că „există un progres evident al discuțiilor”.

„Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens”, conchide purtătorul de cuvânt al PNL, conform Mediafax.

Cristian Diaconescu le-a mulţumit şefilor de partide din România care 'au venit spre PMP pentru a avea discuţii, dar nu trebuie confundate cu discuţiile organizatorice'

'S-au interpretat anumite nivele de disponibilitate în ceea ce priveşte dialogul politic, trecându-se într-o zonă care, repet, nici măcar nu a fost discutată în structurile noastre de conducere. O alianţă, o fuziune, o cooperare aprofundată presupune toate aceste lucruri şi nişte principii. De exemplu, PMP, în orice fel de cooperare aprofundată, dacă şi când se va întâmpla, va propune ca în Parlament să se discute Legea Sănătăţii, 300 de parlamentari, vot în două tururi pentru aleşii locali. Propunerile au fost în Parlament şi sunt neglijate total, astăzi, când vorbim. Despre aceste teme, după părerea mea, trebuie să discutăm cu prioritate la masa negocierii, indiferent care este obiectul negocierii', declara Cristian Diaconescu în noiembrie 2021. 

Întrebat din partea cui a venit 'scânteia colaborării', Diaconescu a răspuns: 'Din partea ambilor'. Cristian Diaconescu a menţionat că, în aceste zile, PMP îşi doreşte 'un guvern operaţional de profesionişti'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel