Data actualizării:
Data publicării:

Furtună puternică în Galaţi: Copaci căzuţi, acoperişuri distruse de vânt şi localităţi fără energie electrică

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Furtuna a făcut ravagii în Galați, duminică după-amiază, în timpul Codului portocaliu de averse torenţiale şi vânt puternic. 52 de localități au rămas fără curent electric, 11 străzi au fost inundate, vântul a distrus 39 de acoperișuri și peste 50 de copaci au fost rupți sau chiar smulși din pământ. 

În municipiul Tecuci, vântul a smuls 3 acoperişuri, a doborât 40 de copaci, care în cădere au avariat trei autovehicule şi au rupt reţele de electricitate, iar 6 străzi au fost inundate de aversele torenţiale de ploaie. În localitatea Ghidigeni, 30 de acoperişuri au fost degradate şi mai mulţi copaci au căzut pe drumuri, respectiv cabluri electrice.

În localitatea Matca au fost afectate 10 hectare de solarii, au fost distruse 6 acoperişuri, iar numărul apelurilor înregistrate la 112 din această localitate a fost de 126. În jurul orei 20,00, Electrica a transmis că 52 de localităţi din judeţul Galaţi au rămas fără curent electric, în total peste fiind afectaţi 4.400 de consumatori.

'Pe fondul fenomenelor meteo periculoase care s-au manifestat în judeţul Galaţi şi al Codului portocaliu de instabilitate atmosferică, cu cantităţi de apă de 40-50 l/mp, ISU Galaţi a dispus activarea Grupării Operative la nivelul instituţiei şi mărirea capacităţii operaţionale pentru Detaşamentele de pompieri Tecuci şi Galaţi. O sută de pompieri au acţionat în localităţile afectate de fenomenele meteo, în municipiul Tecuci fiind necesară degajarea a peste 40 de copaci căzuţi pe carosabil, afectate trei maşini, trei acoperişuri şi numeroase fire electrice. De asemenea, pompierii militari au intervenit cu mijloacele specifice de intervenţie pentru evacuarea apei din cele şase străzi inundate în Tecuci', a transmis ISU Galaţi.

Copaci doborâţi de vânt au mai fost raportaţi şi în localităţile Matca, Lieşti, Iveşti, Fundeni, Barcea, Drăgăneşti, Ghidigeni, Negrileşti, Slobozia Conachi şi Pechea, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel