Furtuna a făcut prăpăd în București și Ilfov. 6 copaci doborâți, 7 mașini distruse
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa - pxhere.com
Sursa - pxhere.com
ISU B-IF a intervenit în șapte cazuri după furtuna puternică din zona metropolitană a Capitalei.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, pâna la ora 18:00, ISU B-IF a gestionat 7 intervenții: 6 în municipiul București și 1 în județul Ilfov. Acestea au constat în îndepartarea a 6 copaci și o inundație la o casă. Au fost avariate 7 autoturisme”, a transmis Inspectoratul Pentru Situații De Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov.

ANM emisese avertizare de ploi în aproape toată ţara

Între orele 12:00 şi 23:00, ANM a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara. 

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, arată ANM.

Cum se anunța vremea în București

„Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50...60 km/h. În intervale scurte de timp se vor acumula în medie 8...10 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade”, transmisese ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel