Funeriu: Nicio persoană onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
funeriu
funeriu

Consilierul prezidențial Daniel Funeriu, a declarat astăzi pentru Mediafax că și-a dat demisia din funcția pe care o deținea și nu că a fost demis, așa cum se specula

Consilierul prezidențial al președintelui suspendat Traian Băsescu, a declarat că demisia lui se datorează și faptului că "nici o persoană onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu" cel care, după părerea lui "îl poate lua consilier pe Victor Ponta." "Mi-am dat demisia pentru că nicio persoana onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu. Tot ce a obţinut politic e bazat pe minciună şi fraudă, aşadar îl poate lua consilier pe Victor Ponta, simbolul fraudelor şi plagiatului din Europa," a declarat fostul ministru al Educației. Demisia a fost anunțată de Daniel Funeriu imediat după întoarcerea din concediul de odihnă. Funeriu crede că, Antonescu trebuia "să ia poziţie faţă de modul abject în care guvernul Ponta a desfiinţat şi înfiinţat după plac comisii de etică, pentru a acoperi ceea ce o lume întreagă vede: un furt intelectual ordinar." Potrivit fostului consilier prezidențial, dacă președintele interimar nu a făcut asta, devine complice al guvernului Ponta. Daniel Funeriu a mai spus despre președintele interimar că "trebuia să reacţioneze şi faţă de politizarea fără precedent a educaţiei şi faţă de propunerile ridicole de modificare a legislaţiei în educaţie vehiculate de guvernul Ponta."

Daniel Funeriu a devenit consilier prezidențial din luna februarie a acestui an. Decretul de eliberare din funcția pe care o deținea a fost semnat astăzi de președintele interimar Crin Antonescu.

Printre funcțiile ocupate de Daniel Funeriu până în prezent, se numără cele de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în guvernul condus de Emil Boc, vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici în educaţie şi cercetare, precum şi europarlamentar şi membru în grupul de experţi pentru elaborarea "Strategiei cercetării din România între 2007 şi 2013".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel