Data publicării:
Funeriu îl DINAMITEAZĂ pe Cioloș. ”Inepții de te doare mintea”
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, îl spulberă pe Dacian Cioloș, liderul PLUS, după propunerea pe care i-o face lui Klaus Iohannis, în domeniul Educației.
Daniel Funeriu scrie că, oricât de drag i-ar fi Dacian Cioloș, mai drag îi este viitorul copiilor din România, acuzând că propunerile liderului PLUS de astăzi ”denotă ipocrizie şi/sau necunoaştere. Ambele grave la nivelul său.”
În continuare, fostul ministru al Educației scrie că vorbim de ipocrizie și/sau necunoaștere în cazul lui Dacian Cioloș, în urma propunerilor făcute, pentru că:
”- a fost premier şi a numit la minister doi oameni ai sistemului. Dl. Curaj şi Dl. Dumitru. Oameni remarcabili, dar care nu se încadrează în descrierea tip făcută astăzi: "să fie din afara sistemului actual".
- dl. Cioloş este preşedintele unui partid. Care nu a fost prezent în domeniul educaţiei, sau când a fost, a spus nişte inepţii de te doare mintea.
Vezi și: Iohannis îl ATACĂ pe Cioloș, după ce a obținut "o știruță" pe Facebook
- din funcţia de premier nu a făcut ceea ce avea şansa istorică să facă: să radă şcolile doctorale proaste şi să radă toţi plagiatorii.
- singura dată când a avut puterea să pună în funcţii oameni de când are partid, adică la alegerile europarlamentare, a pus pe liste oameni care nu au nimic de-a face cu educaţia (şi mă opresc aici în evaluarea lor, să nu divaghez).
- singurul om de la PLUS care e profilat pe educaţie e a şaişpea roată la căruţă.
- cere ca ministrul să fie acolo 5 ani, or el a schimbat în un an doi miniştri la educaţie. Şi la sănătate. Acord politic pentru păstarea pe funcţie 5 ani e o aberaţie a democraţiei. Esenţa democraţiei este schimbarea paşnică. În baza cărui fapt renunţăm la esenţa democraţiei? Că doar nu în baza unei reţele mai noi sau mai vechi de promovare personală?
Vezi și: Cioloș emite păreri despre Educație și-i dă lecții lui Iohannis. Veste proastă pentru Anisie
- vorbeşte despre necesitatea unui ministru cu "performanţe în economia reală", or o simplă privire în oglindă îi va arăta că uriaşele sale performaţe politice nu au avut ca precondiţie performaţele sale din vreo economie reală.
- atunci când a fost premier nu a spus un cuvând despre nevoia unui nou pact pentru educaţiei. De fapt nu e nevoie, cel vechi e, din păcate, încă de actualitate.
- vorbeşte despre "personalităţi din grupurile de lucru ale proiectului România Educată". Or în acest proiect nu apare nicio personalitate pentru că însuşi preşedintele nu pare să fi dorit asta. Preşedintele a spus cu gura lui că România Educată este un efort de jos în sus, nu unul de tip expert.
- pe dna Anisie el a numit-o secretar de stat. Şi, din câte ştiu, s-a achitat bine se sarcină. Aşa că promovarea la ministru nu era deloc nenaturală.
Vezi și: Iohannis, lăsat mut de lecția dată de Cioloș
- nu îşi asumă nimic: apare serafic într-un moment de maximă tensiune, spune nişte vorbe care sună bine celor care nu cunosc subiectul, vorbe suficient de vagi pentru a nu-l angaja cu nimic, nu ne dă vreo două trei nume acolo, după care dispare în ceaţă cu sentimentul că, gata, asta înseamnă să fii politician nou.”
Cioloș joacă educația copiilor din România în scop politic?
Daniel Funeriu spune că se simte groaznic că a fost nevoit să facă aceste observații, într-o lume politică în care ”eşti permanent sfâşiat de un conflict de loialitate: faţă adevăr sau faţă de oameni dragi.” Cu toate acestea, îi spune ”STOP” lui Dacian Cioloș, căruia îi atrage atenția să nu caute să-și facă un fel de capital politic cu educația. De asemenea, el mai precizează ”rog ţuţerii săi de serviciu să nu îndrăznească vreun răspuns în numele dlui Cioloş, aşa cum au mai făcut-o în trecut.” În final, Funeriu mai scrie că și fratele lui dacă era Cioloș, tot asta spunea, pentru că nu acceptă ca educația copiilor să fie jucată la un ”Caritas politico-economic al voturilor.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News