Fundaţia Renaşterea a pregătit premiile pentru a cincea ediţie a Happy Run - Race for the Cure
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Membrele board-ului Fundaţiei Renaşterea au organizat, joi, evenimentul Pink-Nic - dedicat sănătăţii femeii - şi au pregătit, împreună cu reprezentanţi ai presei, premii pentru câştigătorii ediţiei din 29 septembrie 2019 a Happy Run-Race for the Cure, care se va desfăşura în Parcul Herăstrău.

Happy Run - Race for the Cure reprezintă cel mai important eveniment global de conştientizare, educare şi strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Inaugurată în anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursă cu 800 participanţi în Dallas, la peste 150 de curse, pe patru continente, cu peste 1.6 milioane de participanţi în întreaga lume.

Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, a explicat că acest eveniment reprezintă, în egală măsură, un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor că tratamentul cel mai bun este prevenţia, iar informarea corectă, sportul şi optimismul sunt reţeta propriei noastre sănătăţi. Ea a adăugat că la primele patru ediţii ale evenimentului au participat peste 7.000 de persoane, dintre care peste 200 de învingătoare în lupta cu cancerul.

"Scopul nostru este să adunăm cât mai mulţi participanţi, pentru a beneficia de fonduri ce vor fi folosite în campaniile destinate sănătăţii femeii. După desfăşurarea cursei, cei care participă pot beneficia de o reducere de 20% a costurilor serviciilor medicale oferite de Fundaţie dacă aduc la sediul nostru autocolantul cu numărul de participant de pe tricou", a precizat Mihaela Geoană.

Ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, Andreea Esca, a amintit că fondurile adunate prin evenimentul Happy Run sunt destinate femeilor care nu au posibilitatea de a face o ecografie la sân, o mamografie, un control medical periodic, pentru ca şi acestea să beneficieze de analize medicale anuale.

"E necesar să le facem pe femei să înţeleagă că nu trebuie să se lase pe ultimul plan, întrucât de multe ori aşa se întâmplă. Ele au grijă de copii, de soţ, de părinţi, mai puţin de ele. Iar dacă ele nu sunt bine, niciun alt membru al familiei nu va fi bine. Pe parcursul celor 18 ani de când există, Fundaţia a informat milioane de femei despre importanţa prevenţiei şi a depistării precoce a cancerului, peste 21.000 de femei din provincie au făcut analize medicale gratuite la unităţile mobile Renaşterea, iar peste 85.000 au efectuat investigaţii la centrele medicale din Bucureşti", a precizat Andreea Esca.

Ea a spus că în 2018 au participat la cursa Happy Run 3.500 de persoane şi şi-a exprimat speranţa ca în 2019 numărul participanţilor să fie mult mai mare.

La Pink-Nic au participat, pe lângă membre ale board-ului Fundaţiei Renaşterea - Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Amalia Năstase, Andreea Mihai, Adriana Cazacu, Andreea Esca - jurnalişti şi influenceri, vedete de televiziune, care au ajutat la pregătirea premiilor, au împletit coroniţe de flori, au decorat bicicletele care vor fi oferite drept premii la finalul cursei din 29 septembrie.

Totodată, s-a discutat despre campania dedicată prevenţiei cancerului de sân, prin abordarea unui stil de viaţă sănătos. Au fost invitate la eveniment nutriţionistul Alina Stoica - ea explicând ce presupune o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă sănătos - şi Amelia Rus, director general în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - care a vorbit despre alimentele tradiţionale, despre controlul produselor care ajung pe piaţă.

Anul acesta, Race for the Cure devine cea mai mare cursă europeană dedicată sărbătoririi sănătăţii, la start aliniindu-se, pentru prima dată, 16 oraşe europene, simultan - Bucureşti, Brescia, Matera, Sofia, Split, Sankt Petersburg, Belgrad, Braga, Kosovo, Gdansk, Tbilisi, Atena, Bruxelles, Antwerp, Namur, Sarajevo.

Fundaţia Renaşterea organizează cea de-a cincea ediţie a Happy Run - Race for the Cure, ca în fiecare an, sub Patronajul Administraţiei Prezidenţiale, al Ambasadei Italiei la Bucureşti şi cu susţinerea oficială a Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Tineretului şi Sportului, a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel