Data publicării:

Fundaţia Regală Margareta: Conferinţa naţională ''Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă'', pe 30 septembrie, la TNB

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fundaţia Regală Margareta Conferinţa naţională ''Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă'', pe 30 septembrie, la TNB - Foto Pexels
Fundaţia Regală Margareta Conferinţa naţională ''Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă'', pe 30 septembrie, la TNB - Foto Pexels

Cea de a VI-a ediţie a conferinţei naţionale "Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă", organizată de Fundaţia Regală Margareta a României, va avea loc pe 30 septembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al FRMR, evenimentul, care va marca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, îşi propune să reunească specialişti din ONG-uri în domeniul asistenţei sociale, din instituţii publice şi autorităţi centrale şi locale, din companii cu produse, servicii de suport şi medicale dedicate seniorilor, precum şi din companii preocupate de vârstnici prin politica de CSR (Corporate Social Responsibility) sau ESG (Environment, Social, and Governance).

În cele patru secţiuni ale conferinţei vor fi prezentate tendinţe şi statistici actuale privind viaţa vârstnicilor din România şi se va discuta despre implicarea seniorilor pe piaţa forţei de muncă, perspectiva oraşelor Smart şi Age Friendly în România, servicii de asistenţă pentru seniorii cu diverse grade de dependenţă, oportunităţi de participare socială şi de implicare în comunitate sau proiecte de integrare digitală a vârstnicilor.

Participarea poate fi fizică în Sala Media - TNB sau live online pe canalul Youtube al Fundaţiei Regale Margareta a României, pe baza înscrierii pe pagina evenimentului.

Potrivit raportului Institutului Naţional de Statistică de la 1 ianuarie 2022, procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat comparativ cu anul precedent, remarcându-se creşterea ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste) de 0,2 puncte procentuale (la 19,5%). Indicele de îmbătrânire demografică a crescut la 123,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

În România populaţia vârstnică numără în prezent 3,8 milioane persoane, iar principalele lor provocări sunt lipsa resurselor pentru o viaţă decentă, sănătatea precară, sentimental de inutilitate, dar şi singurătatea care afectează unul din doi seniori, scrie Agerpres.

Citește și - Familia Regală a României, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

 

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, potrivit unui anunț al Familiei Ragale pe Facebook.

„Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație”, scrie în mesajul de condoleanțe transmis de Familia Regală a României, imediat după decesul Reginei Elisabeta a II-a.

Tradiție bizară la Palatul Buckingham

O tradiție antică bizară care prevede că apicultorul regal trebuie să informeze albinele de la palat că Regina Elisabeta a II-a a murit, există la Palatul Buckingham, scrie Mirror. Pe tonuri șoptite, insectele au fost informate că au un nou maestru, Regele Charles al III-lea. Vestea tristă a fost transmisă albinelor din stupii aflați pe terenurile Palatului Buckingham și Casei. Clarence

John Chapple, în vârstă de 79 de ani, apicultorul oficial al palatului, a făcut călătoria emoționantă către locații vineri, după vestea morții Reginei Elisabeta. Panglici negre au fost apoi legate în fundițe pe stupi, unde trăiesc mii de albine.

Ritualul a continuat, apicultorul spunându-le că regina a murit și că un nou maestru va fi acum la conducere. Albinele au fost apoi îndemnate să fie bune cu noul lor stăpân, regele Carol. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel