Data publicării:
Fundația Alexandra Măceșanu pentru Curaj și Demnitate Umană. Cumpănașu, decizie după raportul INML
Alexandru Cumpănașu a luat o decizie importantă după ce a aflat rezultatul raportului INML.
Alături de părinții Alexandrei, Cumpănașu va înființa fundația "Alexandra Măceșanu pentru Curaj și Demnitate Umană".
”#112vreausatraiesc. Saptamana viitoare impreuna cu parintii vom infiinta fundatia "Alexandra Macesanu pentru Curaj si Demnitate Umana" (indiferent ca este in viata sau nu). Nu mai am incredere in multi angajati din statul roman ca acestia pot controla furtul copiilor nostri din licee sau racolarea lor intr-un anturaj care sa-i exploateze. Fundatia va acorda bursele "Alexandra Macesanu pentru Curaj", dar va administra si linia telefonica gratuita la care sa sune anonim parinti si copii pentru a raporta orice semn de gasti, clanuri, derbedei care actioneaza in licee sau in preajma acestora. Apelantii vor beneficia de anonimat, iar NOI vom face investigatii pe cont propriu, vom dovedi aceste situatii si vom colabora cu Parchetul fara a divulga numele celor care au sunat.
In al doilea rand, INML anunta astazi ca ramasitele din padure nu pot confirma decesul Luizei Melencu! Ba mai spun ei ca mai au un LOT. Oameni buni ce suntem noi? Prostovanii lor? Dau raspunsuri pe "loturi"??. Copiii nostri sunt "marfuri"? Pentru mine, din acest moment, devine clar un lucru: procurorii trebuie sa-si concentreze activitatea pe gasirea fetelor si retelelor. Macar acum! Pana in prezent in judetul Olt NU exista retele infractionale. Chiar ne cred prosti? In fiecare judet exista! Toti oamenii din tara asta stiu cel putin un exemplu!”, a scris Alexandru Cumpănașu.
Comunicat DIICOT
Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.
”În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:
- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.
- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News