Funcționează cu adevărat postul intermitent pentru slăbire?! Ce au descoperit oamenii de știință
Cercetătorii au aflat lucruri interesante despre beneficiile postului intermitent în procesul de slăbire.
Un studiu recent de șase ani, publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, nu a găsit nicio asociere între perioada dintre mese și pierderea în greutate, potrivit ScitechDaily.
Cercetarea dezvăluie că frecvența și dimensiunea porțiilor de la masă au avut un impact mai mare asupra pierderii sau creșterii în greutate decât intervalul de timp dintre prima și ultima masă.
Potrivit autorului principal al studiului, dr. Wendy L. Bennett, de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, în ciuda popularității postului intermitent, nu există încă un studiu care să determine dacă limitarea totală la alimentație ajută la controlul greutății.
Acest studiu a evaluat asocierea dintre timpul de la prima masă până la ultima masă cu modificarea greutății. Aproape 550 de adulți (18 ani sau mai mult) din trei sisteme de sănătate din Maryland și Pennsylvania cu dosare electronice de sănătate au fost înscriși în studiu. Participanții au avut cel puțin o măsurătoare a greutății și înălțimii înregistrate în cei doi ani anteriori perioadei de înscriere la studiu (feb.-iulie 2019).
Echipa de cercetare a creat o aplicație mobilă pentru ca participanții să furnizeze în timp real timpul de dormit, de mâncare și de trezire pentru fiecare zi.
Analiza datelor a constatat:
- Timpul mesei nu a fost asociat cu modificarea greutății în timpul perioadei de urmărire de șase ani. Aceasta include intervalul de la prima până la ultima masă, de la trezire până la consumul primei mese, de la ultima masă până la culcare și durata totală a somnului.
- Numărul total zilnic de mese mari (estimate la mai mult de 1.000 de calorii) și mese medii (estimate la 500-1.000 de calorii) au fost asociate fiecare cu creșterea greutății pe parcursul celor șase ani de urmărire, în timp ce mai puține mese mici (estimate la mai puțin de 500 de calorii) au fost asociate cu scăderea în greutate.
- Timpul mediu de la prima până la ultima masă a fost de 11,5 ore; timpul mediu de la trezire până la prima masă a fost de 1,6 ore; timpul mediu de la ultima masă până la somn a fost de 4 ore; durata medie de somn a fost calculată la 7,5 ore.
- Studiul nu a detectat o asociere între ora mesei și modificarea greutății la o populație cu o gamă largă de greutăți corporale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News