Funcționar DGFP, trimis în judecată de DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un funcţionar de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit DNA, Dumitru Popa este acuzat că, în cursul lunii martie 2019, cu ocazia unui control ce se desfăşura la o societate comercială, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri, martor în cauză, suma de 1.000 de euro, pentru a favoriza firma respectivă, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecţii fiscale privind activitatea desfăşurată de agentul economic pe ultimii cinci ani. În acest context, pe 14 martie 2019, referentul superior de la DGFP Braşov a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Funcţionarul şi-a recunoscut faptele, astfel încât procurorii anticorupţie au sesizat instanţa cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

"În prezenţa avocatului său, inculpatul Popa Dumitru a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi", se arată în comunicatul DNA.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, a fost trimis la Tribunalul Mureş.

Vezi și: ANI, noi cazuri de incompatibilitate. Cine sunt persoanele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel