Funcțiile care s-au negociat astăzi la Congresul PPE pentru Iohannis. Rareș Bogdan: Poate ocupa mai multe poziții și le spun pe toate
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Rareș Bogdan a spus ce funcții s-au negociat astăzi la Congresul PPE la București pentru Klaus Iohannis.  

În cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, Rareș Bogdan a dezvăluit ce funcții s-au negociat astăzi la Congresul Popular European la București pentru Klaus Iohannis.

"Klaus Iohannis este un om cu experiență internațională foarte mare"

"Klaus Iohannis este un om cu experiență internațională foarte mare. Poate ocupa mai multe poziții și le spun pe toate. Este, indiscutabil, omul cu cea mai mare experiență în Consiliul Europei. Este omul care are 9 ani și jumătate în Consiliul Europei, deci ar putea fi oricând un excepțional președinte al Consiliului Europei. Este un om care și-a dovedit clar virtuțiile, dar și calitățile în zona de politică externă și de apărare, poate să fie un vicepreședinte al Comisiei Europene sau poate să fie oricând un prim secretar general al NATO. În ceea ce se negociază contează scorul pe care îl vor obține partidele pro democratice. Mai contează ceva, noi avem 13 șefi de stat și de guvern din 26, socialiștii au 5, cei de la Renew au 4. Viitoarea coaliție de guvernare a Europei va fi una în care PPE, din care face parte PNL, alături de S&D, din care face parte PSD, va avea majoritate împreună cu partidul domnului Macron. Important este că PPE poate obține 2 poziții din cele 4 top jobs, iar S&D poate să obțină o poziție. Noi nu negociem, domnia sa negociază pentru domnia sa. Noi nu ne permitem să negociem", a spus Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel