Fumigene şi pahare aruncate pe teren de suporterii maghiari în Ungaria - Anglia. Szijjarto îi acuză pe englezi de 'ipocrizie / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fumigene şi pahare aruncate pe teren de suporterii maghiari în Ungaria - Anglia. Szijjarto îi acuză pe englezi de 'ipocrizie / Captură Video YouTube News Wire Live
Fumigene şi pahare aruncate pe teren de suporterii maghiari în Ungaria - Anglia. Szijjarto îi acuză pe englezi de 'ipocrizie / Captură Video YouTube News Wire Live
Federaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a luat apărarea "marii majorităţi" a suporterilor săi şi a promis că "autorii incidentelor" vor fi "aspru pedepsiţi", într-un comunicat publicat vineri, a doua zi după meciul cu Anglia de la Budapesta, marcat de tulburări şi manifestări rasiste, transmite AFP.

"Marea majoritate a celor 60.000 de suporteri prezenţi pe Puskas Arena au susţinut cu fair-play echipa Ungariei, chiar atunci când aceasta a fost condusă. În numele lor, autorii incidentelor trebuie identificaţi şi pedepsiţi cu asprime", a afirmat MLSZ într-un comunicat.

Suporterii care au aruncat cu fumigene şi pahare pe teren riscă doi ani de interdicţie pe stadioane şi o amendă, a indicat federaţia, fără să menţioneze însă strigătele de maimuţă vizându-i pe jucătorii englezi Raheem Sterling şi Jude Bellingham, la care s-a referit presa britanică.

Aceste incidente au stârnit emoţie în Anglia, făcându-l să reacţioneze şi pe premierul Boris Johnson, care a cerut FIFA "să garanteze că un astfel de comportament va fi eradicat pentru totdeauna".

VEZI ȘI: Ronaldo, One Man Show în Portugalia - Irlanda. Două goluri decisive, a ratat penalty, a lovit cu pumnul un adversar / VIDEO

Acuze de ipocrizie la adresa englezilor


Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a răspuns, acuzându-i pe englezi de "ipocrizie".

"Toată lumea a putut vedea, la finala EURO 2020 (la Londra - n. r.), cum s-au comportat suporterii englezi cu italienii", a declarat ministrul.

"Nici măcar nu se putea auzi imnul Italiei din cauza fluierăturilor suporterilor englezi, ca să nu mai vorbim de
insultele de după meci. Aşa că ipocrizia nu îşi are locul, nici în sport şi nici în politică", a continuat el. Italia a devenit campioană europeană după ce a învins Anglia la lovituri de departajare.

VIDEO

FIFA, declarație privind abuzurile rasiste la adresa jucătorilor englezi, pe Puskas Arena, din Budapesta

FIFA a emis o declarație prin care confirmă că urmează să investigheze abuzurile rasiale la adresa lui Raheem Sterling și Jude Bellingham de către fanii maghiari. Jucătorii englezi au fost victimele unor scandări rasiste din partea suporterilor maghiari în timpul meciului de joi cîștigat de Anglia, scor 4 - 0 pe stadionul de la Budapesta.

În declarația emisă de forul de conducere al fotbalului mondial, FIFA a confirmat că vor fi luate "măsuri adecvate":

"În primul rând, FIFA respinge cu fermitate orice formă de rasism și violență și are o poziție foarte clară, de toleranță zero față de astfel de comportamente în fotbal. FIFA va lua măsuri adecvate imediat ce va primi rapoartele de meci referitoare la meciul Ungaria-Anglia de joi", se precizează în comunicat.

Declarația vine după ce FIFA a fost aspru criticată pentru că nu a adoptat sancțiunea UEFA, conform căreia trei dintre meciurile de calificare ale Ungariei la Cupa Mondială, de pe teren propriu, să se joace cu porțile închise.

UEFA interzisese accesul fanilor maghiari la trei meciuri, după ce aceștia au proliferat injurii rasiste și homofobe la adresa jucătorilor în timpul Euro 2020. Deși o interdicție UEFA nu intră, din punct de vedere tehnic, sub jurisdicția FIFA, se spera că va prevala bunul simț, ceea ce nu s-a întâmplat. (Citește continuarea aici).

CITEȘTE ȘI Critici la adresa lui Ronaldo după întoarcerea pe 'Teatrul Viselor': Rămâne de văzut dacă va avea același impact ca Ibrahimovic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel