Data publicării:

Fumatul, principalul risc și al cancerelor urologice! Dr. Pârlițeanu, SANADOR: Ne îndreptăm cu toții către un haos general

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik @pressfoto
FOTO: Freepik @pressfoto
Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist urologie la SANADOR, a vorbit despre factorii de risc ai cancerelor urologice, tot mai frecvente în ultima vreme.

Jurnalistul Val Vâlcu și dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist urologie la Sanador, au discutat în cadrul Interviurilor DC News și DC Medical despre numărul crescut al cancerelor urologice, iar explicația acestei creșteri, care ar putea să sperie lumea, este dată de faptul că sunt diagnosticate timpuriu.

”A crescut pentru că metodele de depistare sunt mult mai performante, iar pacienții au început să se investigheze de la o vârstă din ce în ce mai fragedă și sunt mai conștienți de existența acestor patologii. Vin cu o oarecare frică, chiar dacă nu au niciun simptom se investighează și vor să se asigure că nu suferă de o oarecare patologie, cel puțin din sfera urologiei”, a declarat dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu, în exclusivitate pentru DC News.

De altfel, Val Vâlcu a precizat că acest lucru este ceva benefic, deoarece astfel pot fi tratat mai bine și mai corect, iar rata de succes este una crescută, subliniind însă că ”stilul de viață, anumite obiceiuri pe car ele avem cresc incidența acestui tip de cancer”.

”Este adevărat, factorii de risc din viața de zi cu zi sunt foarte importanți și dn păcate, viața pe care o ducem, una haotică nu ne ajută și ne îndreptăm cu toții către un haos general, în care nu mai trăim o viață liniștită, mesele sunt cum sunt, alimentația este preferată cea rapidă și timpul pentru noi, liniștea și somnul sunt mult mai deficitare”, a mai spus medicul urolog, menționând că vârsta pacienților cu afecțiuni urologice este tot mai scăzută, printre factori fiind și fumatul, obicei des întâlnit și în rândul adolescenților.

”Fumatul este factor de risc pentru cancerele urologice și nu numai, aici vorbim și de cancerul pulmonar, pentru care este factorul numărul 1.

Dacă în trecut vorbeam de factorul familial, genetic, fumatul totuși este principalul în ziua de astăzi, incriminat pentru cancerul de vezică.

Pe lângă cel ocupațional, în care pacienții care au lucrat într-un mediu toxic, chimic”, a mai spus medicul, atrăgând atenția că și fumatul pasiv poate să fie un factor important al cancerului urologic.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel