Fum în Parlamentul României. Senatorii, evacuați de urgență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fum în Parlamentul României. Senatorii, evacuați de urgență / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Fum în Parlamentul României. Senatorii, evacuați de urgență / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Este fum în Parlamentul României.

UPDATE:

Şedinţa plenului Senatului a fost perturbată, marţi după-amiază, din cauza fumului care a pătruns în sală. Uşile şi ferestrele au fost deschise, dar sala nu a fost evacuată, astfel că lucrările plenului au continuat să se desfăşoare şi s-au încheiat la finalizarea ordinii de zi.

Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a precizat pentru Agerpres că pe terasa Senatului şi la luminator (cupola din sticlă a sălii de plen) se efectuează reparaţii.

"Fumul creat a fost antrenat de un ventilator şi a pătruns în sala de plen. Am ţinut legătura cu echipa de pompieri din Parlament. Mi-au raportat, în permanenţă, că nu există niciun pericol", a afirmat Oprea.

Știrea inițială:

Este fum în sala de ședințe a Senatului României, transmite Antena 3 CNN. Se pare că senatorii sunt evacuați de urgență din Parlament. Deocamdată nu se știe de la ce vine fumul, dar potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului ar fi vorba despre o defecțiune a unui sistem tehnic. Cel mai probabil la fața locului vor interveni pompierii.

Deocamdată ședința de plen este suspendată. Rămâne de văzut cât timp va dura remedierea acestei probleme și când se vor putea întoarce din nou senatorii în sala de ședințe. 

"A fost vorba despre o degajare de fum. Deocamdată nu este clar dacă este vorba despre un incendiu pentru că încă nu a fost descoperită sursa acestei degajări de fum, însă prin aerisirile din sala de plen a ieșit fum și îi deranja pe senatori, motiv pentru care s-a cerut întreruperea ședinței și amânarea ședinței de plen până când se identifică sursa fumului și până când tot fumul este evacuat din sală. Au deschis toate ușile, toate geamurile, în încercarea de a evacua cât mai rapid fumul pentru că efectiv, spun senatorii, nu se putea sta în sală din cauza fumului înecăcios.

În momentul de față încă are loc ședința de declarații politice, dar asta doar pentru că sunt foarte puțini parlamentari în sală, însă ședința normală de plen care ar fi trebuit să înceapă la ora 16:00 a fost amânată cu cel puțin 30 de minute. Între timp, angajații Senatului încearcă să identifice sursa fumului, dar suspectează că ar putea fi vorba despre lucrările care se fac în această perioadă la cupola clădirii, acolo unde o firmă execută mai multe lucrări de amenajare și consolidare", a transmis Vasile Marcu, corespondent Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel