Fugea de mâna legii, dar a fost prins din cauza COVID-19. Ce a pățit un criminal fugar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un criminal căruia i se pierduse urma pentru că era considerat decedat a fost apărut într-un spital din Marea Britanie, fiind bolnav de COVID-19. 

Un bărbat din Statele Unite ale Americii, Rhode Island, acuzat de infracțiuni sexuale în mai multe state, ar fi murit de cancer în 2020. Acum autoritățile spun că și-a falsificat moartea și a devenit fugar internațional, după ce a fost prins într-un spital scoțian, fiind bolnav de COVID-19 într-o formă gravă. El urmează să fie extrădat înapoi în SUA, scrie True Crime Daily

Nicholas Alahverdian a fost descoperit de autorități după ce a dezvoltat un caz grav de coronavirus și a fost pus pe ventilator la un spital din Glasgow, a declarat reprezentantul poliției de stat din Rhode Island, Robert Creamer, pentru The Providence Journal, citat de Times. Alahverdian, în vârstă de 34 de ani, care a fost un critic vocal al sistemului de protecție a copilului din Rhode Island în ultimii ani, se confruntă acum cu un proces deextrădare în SUA pentru a fi pus sub acuzare și judecat pentru viol în formă agravată în Utah.

Și-a agresat fosta iubită

Documentele tribunalului deschise joi arată că Alahverdian a întâlnit o femeie de 21 de ani pe MySpace în 2008, când locuia în Orem, Utah, și se numea Nicholas Rossi, a raportat WPRI-TV. Femeia a spus că a pus capăt relației, dar că Alahverdian îi datora bani și i-a promis că îi va plăti înapoi. În schimb, a agresat-o sexual în apartamentul său.

Biroul procurorului din Utah, David Leavitt, a declarat miercuri că probele ADN colectate la acea vreme nu au fost testate până în 2017, ca parte a unui efort de stat de a testa probele din cazurile de viol tot mai multe. Dovezile din Utah au fost în cele din urmă o potrivire cu acuzațiile de agresiune sexuală din Ohio.

A încercat să scape de consecințele propriilor fapte

„Anchetatorii au aflat, de asemenea, că Nicholas Rossi a fugit din țară pentru a evita urmărirea penală din Ohio și a încercat să-i determine pe anchetatorii și pe legislatorii din alte state să creadă că este mort”, a transmis biroul lui Leavitt într-un comunicat. "S-a descoperit că Rossi trăiește sub un nume fals în Scoția”. 

Poliția de stat din Rhode Island a mai spus că bărbatul este căutat în acel stat pentru că nu s-a înregistrat ca infractor sexual, în timp ce FBI a spus că este căutat și în statul său natal, Ohio, pentru că a sustras cărți de credit pe numele tatălui său adoptiv și a adunat mai mult de 200.000 de dolari în datorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel