Data actualizării:
Data publicării:

Fugarul pro-rus Ilan Șor a canalizat 24 de milioane de dolari pentru a plăti alegători, anunță Poliția Republicii Moldova

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube FRANCE 24 English
Captură de ecran / Foto: Video Youtube FRANCE 24 English

A fost făcut public de către Poliția Republicii Moldova faptul că fugarul pro-rus Ilan Șor a canalizat 24 de milioane de dolari pentru a plăti alegători.

Poliția Republicii Moldova a precizat joi că omul de afaceri pro-rus fugar Ilan Șor a canalizat 24 de milioane de dolari în această lună pentru a plăti alegători la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE.

Șeful Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat în cadrul unui briefing că Șor a folosit Promsvyazbank din Rusia pentru transferurile de bani. Șor neagă comiterea de infracțiuni, conform Reuters.

De asemenea, Cernăuțeanu a mai declarat că în septembrie şi octombrie în Republica Moldova au intrat circa 39 de milioane de dolari pentru corupere electorală, conform agenției Moldpres, citată de Agerpres.

„Procesul de corupere a început mult mai devreme decât în luna septembrie. Transferurile bancare erau realizate din primăvara anului curent. Poliţia a documentat 138 mii de numere telefonice, utilizatori, care au relaţionat cu aplicaţia PSB. Cele mai multe transferuri au fost realizate în perioada 14-17 octombrie. Acţiunile de corupţie electorală erau realizate de către membrii organizaţiei criminale”, a afirmat şeful poliţiei moldovene.

IGP a constatat că în prezent se distribuie sumele de bani către cetăţenii implicaţi în schemele de corupere. Cazurile sunt în curs de anchetare, a adăugat Cernăuţeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel