Se cere dreptate în PE: ”O rușine, o situație penibilă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Europarlamentarul PSD Doru Frunzulică cere dreptate pentru România și Bulgaria în PE. La Strasbourg, în plenul PE, Doru Frunzulică a cerut imperativ încetarea discriminării pentru români și bulgari și respectarea tratatelor de Aderare ale României și Bulgariei la UE, care prevăd aderarea celor două țări la Spațiul Schengen după îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice necesare.

”România și Bulgaria îndeplinesc condițiile de aderare la Spațiul Schengen încă din anul 2011. De 7 ani se inventează continuu alte și alte condiții politice artificiale care să blocheze accesul celor două state la spațiul de libera circulație. Raportul Parlamentului European ce urmează a fi votat miercuri, propune din nou admiterea imediată a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Din păcate, Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne are decizia finală pe acest subiect. O decizie care trebuie luata in unanimitate”, transmite Doru Frunzulică. 

Europarlamentarul a cerut Olandei, Finlandei dar și Germaniei și Austriei să înceteze discriminarea României și Bulgariei și a cetățenilor celor două țări, să înceteze, de asemenea, mesajul duplicitar al unor instituții ale Uniunii Europene pe acest subiect, atât de important.

Deputatul român a întrebat retoric "Cum este posibil ca, pe de o parte statele membre ale Uniunii Europene să impună condiții noi privind prevenirea și combaterea terorismului, a migrației ilegale, pentru consolidarea securității spațiului european și creșterii siguranței cetățenilor europeni, iar pe de o altă parte două țări de pe frontiera de est a Uniunii să fie ținute în afara spațiului Schengen de atât de mulți ani?".

Doru Frunzulică a solicitat președintelui de ședința să se ancheteze grava situație din plenul Parlamentului, prin absența reprezentanților Consiliului UE de la dezbaterea raportului privind necesitatea aderării imediate a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

”O rușine, o situație penibilă pentru Consiliu, la ședință fiind prezenți doar reprezentanți ai Comisiei Europene, care au reiterat, din nou, sprijinul pentru aderarea rapidă a celor două țări la spațiul de liberă circulație european.” a subliniat Frunzulică. 

Deputatul român a încheiat spunând că nu se poate continua cu aplicarea de duble standarde în interiorul UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel