„Atunci când este cald, este mai uşor pentru corp să fie într-un proces de detoxifiere. Acesta este un proces natural, după care ne simţim mai sănătoşi şi mai energizați”, afirmă cercet. dr. Horaţiu Albu, master în bologia moleculară, potrivit ampress.ro.
Pepenele, vedeta verii în detoxifiere
Pepenele conţine o substanță mai puțin cunoscută, dar foarte prețioasă pentru sănătate - citrulina. Acest ingredient ajută la producerea argininei care elimină amoniacul şi alte toxine din organism.
Pepenele este bogat în fibre alimentare, care ajută la reglarea digestiei și curățarea colonului, ceea ce ajută la detoxifierea întregului organism.
Și nu în ultimul rând, pepenele conţine glutation, cel mai puternic antioxidant care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului.
Pepenele este și o bună sursă de potasiu. Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu din dietă, ceea ce sprijină rinichii şi stimulează curăţarea lor.
Afinele neutralizează toxinele
Afinele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, datorită polifenolilor puternici pe care îi conțin. Afinele reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi ajută la blocarea toxinelor către bariera hemato-encefalică din creier. Afinele conţin vitamina C, un element care ajută în procesul de detoxifiere.
Tot datorită vitaminei C sunt recomandate și lămâile în cura de detoxifiere.
„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor. De asemenea, ajută la normalizarea metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajută la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ”, susține cercet. dr. Horaţiu Albu.
Zmeura, sănătate cu puține calorii
Zmeura este excelentă în curele de detoxifiere pentru că este săracă în calorii, dar bogată în fibre alimentare. Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză și nu suprasolicită ficatul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video