Fruct gigantic, considerat un miracol ce ar putea salva milioane de oameni
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto captură video Facebook
Foto captură video Facebook
Un fruct gigantic, cunoscut sub numele de jackfruit, este văzut ca un „miracol” ce ar putea salva milioane de oameni de la foame, scrie The Independent.

Un astfel de fruct, care poate cântări între 10 și 100 de kilograme, conține sute de semințe bogate în proteine, potasiu, calciu și fier, toate acestea fiind importante pentru sănătatea. Acest fruct enigmatic este originar din sudul și sud-estul Asiei.

Un singur fruct poate da sute de fructe mici, galbene, fiecare dintre ele conținând o sămânță extrem de nutritivă. Fructul în sine este o sursă bună de vitamina C. „Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanțe nutritive", a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Științe Agricole din Bangalore.

Popular în Bangladesh, este evitat în India, unde se crede că ar putea aduce cantități abundente de mâncare pentru oamenii care suferă de foame.

[citeste si]

În timp ce milioane de gospodării din Vietnam, Bangladesh, Malaezia consumă aceste fructe, India rămâne reticentă, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel